Na MAS-u će se graditi četiri nova dolazna perona sa nadstrešnicama

Na MAS-u će se graditi četiri nova dolazna perona sa nadstrešnicama

Javno gradsko saobraćajno preduzeće "Novi Sad" raspisalo je javnu nabavku za izgradnju dolaznih perona na Međumesnoj autobuskoj stanici (MAS) na Bulevaru Jaše Tomića 6, čija je procenjena vrednost 10 miliona dinara, a rok za podnošenje ponuda je 12. novembar, objavljeni je na Portalu javnih nabavki.

Kako se u tenderskoj dokumentaciji navodi, na osnovu Pravilnika o kategorizaciji autobuskih stanica, potrebno je izgraditi još četiri dolazna perona sa nadstrešnicama, čime bi bili ispunjeni kriterijumi za dobijanje prve kategorije autobuskih stanica, što određuje Privredna komora Srbije.

Dalje je navedeno da se izgradnja četiri nova perona planira i na osnovu potreba frekventnosti dolaznog saobraćaja u istočnom delu kompleksa Autobuske stanice MAS, a predviđeno je i parterno uređenje prostora. U javnoj nabavci naznačeno je da je konstruktivno rešenje definisano tako da ne ometa tehnološke i bezbedonosne zahteve, a i da se maksimalno sačuva postojeći drvored. Rok za izvođenje tih radova je 45 dana od potpisivanja ugovora, dok je garantni rok dve godine.

Posebna javna nabavka raspisana je za izgradnju saobraćajnih površina za dolazne perone, čija vrednost je procenjena na pet miliona dinara, sa rokom izvođenja radova 20 dana od dana potpisivanja ugovora, a garantnim rokom od 12 meseci. Rok za podnošenje ponuda za ovu javnu nabavku je do 8. novembra.

Kako je šef službe staničnih usluga Željko Mitrović rekao, do sada je na MAS već rekonstruisan deo saobraćajnih površina, a postavljena je vertikalna saobraćajna signalizacija i izgrađen je i toalet za osobe sa invaliditetom.

Rekonstruisan je i otpravnički objekat, postavljen moderan, klimatizovani kiosk za rad kontrolora na ulaznoj rampi za autobuse, demontirani su i odneseni dotrajali kiosci i izvedene nove instalacije u reonu kioska – naveo je Mitrović. – Izgrađeno je jedanaest dodatnih parking-mesta za putničke automobile, kao i osam za motocikle, te su postavljeni moderni objekti za prodaju sa dvostranim usluživanjem u peronski i van peronskog prostora.

Oceni vest:
8
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Blondi

  pre 504 dana i 20 sati

  Bolje da regulisu parking za gradjane da mozemo da odvezemo i docekamo putnike sa prtljagom, a ne da istovarujemo putnike i prtljag na stanici sedmice

  Oceni komentar:
  0
  6