Na Novom naselju uskoro niče novi eko mini-park

Na Novom naselju uskoro niče novi eko mini-park

"Među brezama" je naziv budućeg ekološkog mini-parka na Novom naselju čije se otvaranje očekuje u skorije vreme.

Mladi ljudi iz Udruženja "Novo kulturno naselje" pokrenuli su ovaj projekat u želji da, kako kažu, naprave mesto koje će okupiti omladini i ujedno ih edukovati o životnoj sredini. Za početak, ovo će biti mali park montažno-demontažnog karaktera, ali predstavnici Udruženja ne kriju ambicije da on jednog dana postatne pravi stalni park. 

Radna akcija uređivanja parka

Potencijal ovog projekta prepoznalo je i Udruženje “Zeleno rešenje”, te su i oni prionuli na posao, a svi se zajedno nadaju da će uz pomoć ovog parka građani uspeti da prepoznaju važnost zelenih površina u gradu. Oni smatraju da u gradu zelenilo među stambenim blokovima nije dovoljno uređeno, te se nadaju da će ovaj park njihovim sugrađanima i komšijama pružiti više nego poželjnu promenu. 

Eko mini-park "Među brezama" nalaziće se na prostoru između Ulice Bate Brkića i Braće Dronjak na Novom naselju, ispred prostorija Udruženja "Novo kulturno naselje".

Radna akcija uređivanja parka

Poslednje pripreme su još uvek u toku i pozvani su da im se priključe svi oni koji podržavaju ovu ideju. Tokom naredna dva dana, članovi Udruženja i njihovi mali pomagači će se nalaziti na pomenutoj lokaciji u 11 časova kako bi završili lakiranje klupica i postavili kućice za ptice u novom parkiću.

Za sada ne postoje zvanične informacije o otvaranju parka, ali se očekuje da že se ono dogoditi pre Nove godine. 

Radna akcija uređivanja parka

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan