Na novosadskim ulicama oko 500 neregistrovanih taksi vozila

Na novosadskim ulicama oko 500 neregistrovanih taksi vozila

Prema podacima Gradske uprave za saobraćaj i puteve, od oko 1.700 taksi vozila u Novom Sadu, njih 1.254 je u martu ove godine odnosno na dan stupanja odluke o taksi prevozu na teritoriji grada imalo važeću taksi legitimaciju.

Predsednik Ugovorne taksi komore Vojvodine Radenko Vidaković naveo je za "Dnevnik" da bi do Nove godine broj nelegalnih taksista odnosno onih koji ne plaćaju takse i nemaju zvaničnu dozvolu za pružanje usluge prevoza, trebalo da bude smanjen jer je danas poslednji rok za predaju zahteva za dobijanje odobrenja za rad. Prema njegovim rečima, tada će se znati i konačan broj registrovanih taksi vozila u Novom Sadu jer trenutno još uvek ima dosta neobrađenih zahteva.

- Treba da se usvoji i nova taksi studija koja će pokazati trenutnu potrebu Novog Sada za brojem taksi vozila. Ranije je utvrđeno da je u gradu neophodno do 1.200 registrovanih taksi vozila. Pojedinim vozilima su izdati komunalni brojevi pre pet godina, a nikad nisu obnovljeni. Zato sam predložio da se uradi revizija i krene od nule. Gradska uprava za saobraćaj i puteve radi po Zakonu o prevozu u drumskom saobraćaju koji je donet pre godinu dana i evidentno je da je smanjem broj nelegalnih vozila na novosadskim ulicama. Inspekcija je pojačala kontrolu, a mislim da je i Komunalna milicija počela da učestvuje u kontrolisanju, u okviru svojih nadležnosti – rekao je Vidaković za novosadski list.

Podsećamo da su novosadski taksisti protestovali početkom oktobra solidarišući se s beogradskim kolegama, a kako su tad rekli to rade preventivno jer ne žele da u Novi Sad dođe agencija za prevoz CarGo.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan