Na novosadskim ulicama sve više kukastih krstova

Na novosadskim ulicama sve više kukastih krstova

Antigrafiti jedinica u okviru Gradskog zelenila mesečno izlazi na teren između 40 i 50 puta zbog grafita mržnje na ulicama odnosno fasadama zgrada u Novom Sadu.

 
Ova jedinica, koju čine postojeći radnici Zelenila (građevinska operativa) reaguje po nalogu komunalne policije i na terenu prekrečava grafite.
 
Kako za 021 kaže Ivan Nožinić iz ovog preduzeća, grafiti koji se ubedljivo najčešće pojavljuju i potrebno ih je uklanjati su kukasti krstovi.
 
- To je zaista poražavajuće da se događa u gradu koji je pretrpeo velike žrtve upravo od strane fašista, posebno u zloglasnoj Novosadskoj raciji 1942. godine. U poslednje vreme povećan je broj grafita usmerenih protiv Roma, a prvi put u većem broju pojavili su se i antiruski grafiti mržnje – navodi Nožinić.
 
Opširnije pročitajte ovde. 
Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

sahrane betanija isključenje vode novorođenčad novosađani servisne informacije bez vode raspored sahrana i ispraćaja Elektrodistribucija Novi Sad JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza gradsko groblje restorani novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Republički hidrometeorološki zavod klinika za ginekologiju i akušerstvo bez struje bebe horoskop RHMZ raspored sahrana novi sad elektrovojvodina Isključenje struje isključenja struje novosadsko porodilište jkp novosadska toplana matičar novi sad servisne informacije novi sad jkp lisje Vreme u Novom Sadu