Na novosadskim ulicama sve više kukastih krstova

Na novosadskim ulicama sve više kukastih krstova

Antigrafiti jedinica u okviru Gradskog zelenila mesečno izlazi na teren između 40 i 50 puta zbog grafita mržnje na ulicama odnosno fasadama zgrada u Novom Sadu.

 
Ova jedinica, koju čine postojeći radnici Zelenila (građevinska operativa) reaguje po nalogu komunalne policije i na terenu prekrečava grafite.
 
Kako za 021 kaže Ivan Nožinić iz ovog preduzeća, grafiti koji se ubedljivo najčešće pojavljuju i potrebno ih je uklanjati su kukasti krstovi.
 
- To je zaista poražavajuće da se događa u gradu koji je pretrpeo velike žrtve upravo od strane fašista, posebno u zloglasnoj Novosadskoj raciji 1942. godine. U poslednje vreme povećan je broj grafita usmerenih protiv Roma, a prvi put u većem broju pojavili su se i antiruski grafiti mržnje – navodi Nožinić.
 
Opširnije pročitajte ovde. 
Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

dnevni horoskop bez vode bebe zbor građana betanija horoskopski znaci jkp lisje zdravlje raspored sahrana novi sad sremska kamenica elektrovojvodina isključenja raspored sahrana i ispraćaja magla novosadsko porodilište isključenje vode novorođenčad matičar novi sad isključenja struje zagađenje vazduha zodijak servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo astrologija JKP Vodovod i kanalizacija novosađani zagađenje horoskop sahrane novi sad saveti