Na novosadskom ilegalnom tržištu vlada nestašica marihuane

Na novosadskom ilegalnom tržištu vlada nestašica marihuane

U Novom Sadu i celoj južnoj Bačkoj na ilegalnom tržištu vlada nestašica marihuane. Prema nezvaničnim saznanjima do kojih smo došli u novosadskoj Policijskoj upravi zbog nestašice joj je skočila cena, kao i “ekstaziju”, dok jača ponuda amfetamina - takozvanog “spida”.

Važeće cene droge na ilegalnom tržištu u Novom Sadu, u zavisnosti od kvaliteta i količine, za gram su: heroin - 20 evra, kokain - 50 - evra, marihuana - 500 do 1.000 dinara, amfetamin - 10 evra, dok je cena tablete “ekstazija” znatno skočila i sada košta 1.000 dinara.

Pored toga, stručnjaci sa dugogodišnjim stažom u borbi protiv narkomanije, upozoravaju i na staru pojavu da se narkotici miksaju s drugim supstancama, pa neki zavisnici često ni ne znaju da su se gotovo “skinuli” koristeći sumnjive doze, a onda naiđu na kobnu supstancu velike čistoće, pa se predoziraju.

Cena droge na ulici je indikator količine koja je u opticaju, pa je tako do skoka cena na crnom tržištu najverovatnije došlo zbog toga što je poslednih godina i meseci razbijen veći deo kriminalnih udruženja i grupa u Srbiji i Vojvodini koje su se bavile proizvodnjom i švercom ilegalnih opijata. Ipak, stručnjaci upozoravaju, da na mesto ovih kriminalnih grupa vrlo brzo uskaču nove, pa je policija u stalnoj borbi sa švercerima i dilerima.  

Inače, marihuna u Vojvodinu uglavnom dolazi preko Albanije, Kosmeta i Crne Gore, kokain iz Južne Amerike, preko luka na Jadranu, a heroin iz Avganistana i Pakistana. Nije retkost i da se u Bačkoj  pojavljuju laboratorije modifikovane marihuane, a novosadska policija često na osnovu operativnog rada ili dojava građana, zatiče i zasade kanabisa u okolini Novog Sada, posebno u Kaću, Kovilju i Titelu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez grejanja JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište bez struje Vreme u Novom Sadu jkp novosadska toplana klinika za ginekologiju i akušerstvo Vreme u Srbiji Spens isključenje vode bez vode Republički hidrometeorološki zavod servisne informacije novi sad isključenje grejanja zdravlje dan državnosti bebe vremenska prognoza gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević isključenja struje novorođenčad Srbija novosađani Isključenje struje epidemija gripa Futog Elektrodistribucija Novi Sad elektrovojvodina betanija vremenska prognoza novi sad