Na novosadskom ilegalnom tržištu vlada nestašica marihuane

Na novosadskom ilegalnom tržištu vlada nestašica marihuane

U Novom Sadu i celoj južnoj Bačkoj na ilegalnom tržištu vlada nestašica marihuane. Prema nezvaničnim saznanjima do kojih smo došli u novosadskoj Policijskoj upravi zbog nestašice joj je skočila cena, kao i “ekstaziju”, dok jača ponuda amfetamina - takozvanog “spida”.

Važeće cene droge na ilegalnom tržištu u Novom Sadu, u zavisnosti od kvaliteta i količine, za gram su: heroin - 20 evra, kokain - 50 - evra, marihuana - 500 do 1.000 dinara, amfetamin - 10 evra, dok je cena tablete “ekstazija” znatno skočila i sada košta 1.000 dinara.

Pored toga, stručnjaci sa dugogodišnjim stažom u borbi protiv narkomanije, upozoravaju i na staru pojavu da se narkotici miksaju s drugim supstancama, pa neki zavisnici često ni ne znaju da su se gotovo “skinuli” koristeći sumnjive doze, a onda naiđu na kobnu supstancu velike čistoće, pa se predoziraju.

Cena droge na ulici je indikator količine koja je u opticaju, pa je tako do skoka cena na crnom tržištu najverovatnije došlo zbog toga što je poslednih godina i meseci razbijen veći deo kriminalnih udruženja i grupa u Srbiji i Vojvodini koje su se bavile proizvodnjom i švercom ilegalnih opijata. Ipak, stručnjaci upozoravaju, da na mesto ovih kriminalnih grupa vrlo brzo uskaču nove, pa je policija u stalnoj borbi sa švercerima i dilerima.  

Inače, marihuna u Vojvodinu uglavnom dolazi preko Albanije, Kosmeta i Crne Gore, kokain iz Južne Amerike, preko luka na Jadranu, a heroin iz Avganistana i Pakistana. Nije retkost i da se u Bačkoj  pojavljuju laboratorije modifikovane marihuane, a novosadska policija često na osnovu operativnog rada ili dojava građana, zatiče i zasade kanabisa u okolini Novog Sada, posebno u Kaću, Kovilju i Titelu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

klinika za ginekologiju i akušerstvo Republički hidrometeorološki zavod servisne informacije novi sad raspored sahrana novi sad elektrovojvodina sremski karlovci betanija RHMZ Petrovaradin novosađani Spens bez vode JKP Vodovod i kanalizacija Hitna pomoć gradsko groblje novorođenčad isključenja struje Novo naselje Isključenje struje vremenska prognoza bebe jkp lisje javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija novi sad vremenska prognoza novi sad Elektrodistribucija Novi Sad isključenje vode sahrane Vreme u Novom Sadu novosadsko porodilište