Na Novosadskom sajmu otvoren 52. LORIST

Na Novosadskom sajmu otvoren 52. LORIST

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada, Miloš Vučević prisustvovao je danas otvaranju 52. međunarodnih sajmova LORIST.

Pored novosadskog gradonačelnika, prisutnima su se na otvaranju obratili i generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, državni sekretar u Vladi Mađarske Atila Sinai, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić i predsednik Skupštine APV Ištvan Pastor.

– Verujem da će posetioci moći da uživaju u onome što su im izlagači pripremili, i da ćemo svi zajedno da radimo na širenju svesti o tome da moramo biti fokusirani na očuvanje životne sredine, kao i na njeno unapređenje. To trebamo pokazivati konkretnim stvarima, u svakodnevnom životu, jer to pokazuje kako se odnosimo prema našoj budućnosti i potomcima. Želimo da nam grad bude još zeleniji, da niču nova stabla, a stara da čuvamo, da projektu ozelenjavanja pristupamo odgovorno, uz adekvatnu stratešku dokumentaciju i podršku struke. Čestitam izlagačima i organizatorima i pozivam Novosađane i sve goste da posete 52. LORIST – rekao je Miloš Vučević.


Prilikom ceremonije svečanog otvaranja predsednik Skupštine APV Ištvan Pastor istakao je zadovoljstvo što je ove godine zemlja-partner Sajma Mađarska i naglaso da bi bilo lepo da manifestacija LORIST gostuje na svetskoj izložbi "Ujedinjeni s prirodom", čiji će domaćin 2021. godine biti upravo Mađarska.

Međunarodni sajmovi LORIST počeli su Sajmom lova i ribolova i Sajmom ekologije, dok Sajam turizma i Sajam sporta publiku dočekuju od sutra. Zemlja partner je Mađarska, a nastupa više od 500 izlagača koji će predstaviti ponudu u oblastima lova, ribolova i turizma Dunavskog regiona, kao i ekologiju i sport u Srbiji. Uz izložbenu postavku u halama i na otvorenom delu Sajmišta, organizuju se kongresne aktivnosti i poslovni susreti, a učesnici dolaze iz 20 zemalja, Austrije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Danske, Francuske, Grčke, Hrvatske, Holandije, Mađarske, Nemačke, Rumunije, Rusije, Severne Makedonije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Turske i Velike Britanije. Cena ulaznice za odrasle je 300 dinara, dok je za decu od 7 do 12 godina, penzionere i kolektivne posete cena 200 dinara.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan