Na novosadskom univerzitetu ima mesta za još 2.150 brucoša

Na novosadskom univerzitetu ima mesta za još 2.150 brucoša

Za nešto više od nedelju dana počinje drugi upisni krug na Univerzitetu u Novom Sadu, a s njim i druga šansa za upis budućih studenata na neki od 14 fakulteta.

Za drugi konkursni rok za upis studenata na prvu godinu osnovnih i integrisanih studija u školskoj 2016/2017. godini fakulteti dokumenta primaju 1. i 2. septembra, a na Akademiji umetnosti dokumenta za upis će se predavati 1. septembra na departmanima muzičke i likovne umetnosti i 2. septembra na Departmanu dramskih umetnosti.

Na osnovnim i integrisanim studijama na Univerzitetu u Novom Sadu ukupno ima 2.150 slobodnih mesta, od kojih 347 budžetskih, a 1.803 samofinansirajuća. U ovom drugom konkursnom roku najviše slobodnih budžetskih mesta ima na Prirodno-matematičkom fakultetu – 84, gde ima mesta i za još 135 samofinansirajućih studenata. Na Fakultetu tehničkih nauka ima 60 slobodnih mesta na budžetu i 297 samofinansirajućih.

Kada je u pitanju Filozofski fakultet, na budžetu ima 27 slobodinih i 149 samofinansirajućih, na Akademiji umetnosti nije popunjeno po 26 mesta na budžetu i samofinansiranju. Na Poljoprivrednom fakultetu ima 10 mesta na budžetu i 86 samofinansirajućih, dok je na Pravnom fakultetu ostalo još samo tri mesta na budžetu i 301 samofinansirajućih.

Na Ekonomskom fakultetu nije preostalo nijedno slobodno mesto na budžetu, ali ima 297 samofinansirajućih, dok na Medicinskom fakultetu takođe nema više mesta na budžetu, a ima još 100 slobodnih samofinansirajućih na studijama na engleskom jeziku. Na Tehnološkom fakultetu takođe ima mesta samo za samofinansirajuće studente, njih 18, dok je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja konkurs otvoren za još 149 studenata koji su voljni da sami plaćaju svoje studije. Budžetska mesta su na tom fakultetu popunjena. 

Opširnije o ovoj temi pročitajte na sajtu "Dnevnika"

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadsko porodilište sahrane novi sad raspored sahrana novi sad horoskop vremenska prognoza bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija Dom zdravlja Novi Sad bez struje Elektrodistribucija Novi Sad Isključenje struje gradonačelnik Miloš Vučević dnevni horoskop skupština grada novog sada raspored sahrana i ispraćaja pošte srbije betanija jkp lisje zodijak štrajk poštara isključenje vode bez vode novosađani novorođenčad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević servisne informacije novi sad horoskopski znaci isključenja struje