Na novosadskom univerzitetu ima mesta za još 2.150 brucoša

Na novosadskom univerzitetu ima mesta za još 2.150 brucoša

Za nešto više od nedelju dana počinje drugi upisni krug na Univerzitetu u Novom Sadu, a s njim i druga šansa za upis budućih studenata na neki od 14 fakulteta.

Za drugi konkursni rok za upis studenata na prvu godinu osnovnih i integrisanih studija u školskoj 2016/2017. godini fakulteti dokumenta primaju 1. i 2. septembra, a na Akademiji umetnosti dokumenta za upis će se predavati 1. septembra na departmanima muzičke i likovne umetnosti i 2. septembra na Departmanu dramskih umetnosti.

Na osnovnim i integrisanim studijama na Univerzitetu u Novom Sadu ukupno ima 2.150 slobodnih mesta, od kojih 347 budžetskih, a 1.803 samofinansirajuća. U ovom drugom konkursnom roku najviše slobodnih budžetskih mesta ima na Prirodno-matematičkom fakultetu – 84, gde ima mesta i za još 135 samofinansirajućih studenata. Na Fakultetu tehničkih nauka ima 60 slobodnih mesta na budžetu i 297 samofinansirajućih.

Kada je u pitanju Filozofski fakultet, na budžetu ima 27 slobodinih i 149 samofinansirajućih, na Akademiji umetnosti nije popunjeno po 26 mesta na budžetu i samofinansiranju. Na Poljoprivrednom fakultetu ima 10 mesta na budžetu i 86 samofinansirajućih, dok je na Pravnom fakultetu ostalo još samo tri mesta na budžetu i 301 samofinansirajućih.

Na Ekonomskom fakultetu nije preostalo nijedno slobodno mesto na budžetu, ali ima 297 samofinansirajućih, dok na Medicinskom fakultetu takođe nema više mesta na budžetu, a ima još 100 slobodnih samofinansirajućih na studijama na engleskom jeziku. Na Tehnološkom fakultetu takođe ima mesta samo za samofinansirajuće studente, njih 18, dok je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja konkurs otvoren za još 149 studenata koji su voljni da sami plaćaju svoje studije. Budžetska mesta su na tom fakultetu popunjena. 

Opširnije o ovoj temi pročitajte na sajtu "Dnevnika"

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan