NA ODMOR U ZADNJI ČAS: Tražimo za vas najaktuelnije "last minute" ponude za letovanje

NA ODMOR U ZADNJI ČAS: Tražimo za vas najaktuelnije "last minute" ponude za letovanje

Sve je više Novosađana koji zbog besparice kalkulišu hoće li ili ne otputovati na more. To ne treba da čudi jer u jeku sezone četvoročlanoj porodici, koja ne nosi hranu i zimnicu iz Novog Sada, za taj užitak potrebno je izdvojiti bezmalo 1.000 evra.

Zato su među našim sugrađnima veoma popularne "last minute" ponude, koje poslednjih godina postoje skoro kod svih turističkih agencija.

Od njih saznajemo da je za građane Novog Sada i dalje najprivlačnija Grčka, a ništa manje nije aktuelna ni Turska.

 


Novosađanka Dijana B. smatra da pri "last minute" ponudama, ljudi i nemaju baš nekih velikih izbora. Te je ona sa porodicom izabrala da letuje u Grčkoj.

S druge strane Jelena Š. ističe da je u jeftinijoj varijanti izabrala Tursku.

– Bila sam u Turskoj i oduševljena sam, sigurno je da ću ponovo ići, jer mnogo je isplativije kada se putuje van sezone – ističe Jelena.

Oni sa nešto dubljim džepom rado putuju u Egipat, a jedna od njih je i Nataša V. koja navodi da je će putovati u septembru na deset dana za svega 600 evra i to avionom.  

A ukoliko još uvek niste odlučili gde biste na odmor, istražili smo za vas gde možete da otputujete a da se ne istrošite previše.




Naime, godinama unazad ne jenjava ljubav Novosađana prema grčkoj, a zatim i turskoj obali, dok je u porastu interesovanje za letovanje u Italiji i Španiji.

– Ukoliko neka agencija ponudi baš, baš neki ultra last minute, da meni i porodici to bude povoljno, rado bih negde otputovala avionom, recimo, u Španiju – kaže Svetlana.

U agenciji "Salvador travel", gde trenutno nude "last minute" na destinacijama u Španiji, kažu da se raspoloživost poslednjih kapaciteta menja svakog trenutka. Zato bi bilo najbolje da građani kontaktiraju agenciju za proveru tačnosti cena i kapaciteta.

Ukoliko niste ljubitelj plaže i mora, agencije u ponudi imaju veoma povoljne aranžmane za obilazak evropskih gradova.




Ukoliko odličite da letujete preko turističke agencije "Oktopod travel", za letovanje u Grčkoj moraćete da izdvojite od 80 do 200 evra, a cena zavisi od smene, smeštaja i prevoza.

Jeftino može da se letuje u Sartiju, letovalištu koje se nalazi na istočnoj strani Sitonije drugog prsta Halkidikija. Ono što ovo mesto čini posebno privlačnim je ogromna dugačka i široka peščana plaža.

Boravak u vilI "Akis" od 23. avgusta do 2. septembra staje 120 evra, s tim što u cenu nije uključen i prevoz.

 


Smene traju do kraja septembra, a kako se približava jesen tako i cena pada. Recimo, polovinom i krajem narednog meseca deset dana u na moru po osobi košta samo 80 evra.

Međutim i cenu nije uračunat prevoz, a za njega ćete morati da dodate 60 evra za povratnu autobusku kartu za odrasle i 50 za decu. Autobuska karta u jednom pravcu je 40 evra odnosno 35 za decu.

Ako želite da provedete letovanje na Eviji – najvećem ostrvu u Egejskom moru, a drugom po veličini ostrvu u Grčkoj – još uvek nije kasno da rezervišete svoje mesto.




U "Oktopodu" imaju bogatu ponudu po mnogo nižim cenama i to u Edipsosu, lepo uređenom modernom letovalištu sa dve plaže.

Za letovanje na ovoj destinaciji za deset noćenja platićete od 80 do 169 evra, a cena zavisi od smene i broja soba koje iznajmljujete u vili "Metropol".

Primera radi ako putujete 25. avgusta letovanje će vas po osobi izaći 159 evra, a ukoliko se odlučite za letovanje od 4. do 14. septebra, za jednokrevetnu sobu treba da izdvojite 100, a za apartman od 105 do 125 evra.  

U istom mestu, ali u vili "Maria", letovanje od 25. avgusta do 4. septembra košta do 175 do 220 evra. Desetodnevne septembarske smene su od 95 do 125 evra.

Ova turistička agencija od 25. avgusta nudi i letovanje na Rodosu. Smeštaj je hotelski, a za njega treba da platite od 510 do 655 evra.

 


Za ljubitelje evropskih prestonica i gradova imaju specijalne i hit ponude.

Ako želite da vidite Siciliju, a pri tome da obiđete i Rim, Napulj, Pompeju, ostrvo Kapri, ovo je idealna prilika da sve vidite za samo 339 evra po osobi.

Paket aranžman traje 13 dana, a u cenu je uračunat autobuski prevoz, smeštaj u hotelu na bazi 8 noćenja sa doručkom i obilasci. Doplata putovanja iz Novog Sada je 2.000 dinara.  

Ako više ljubite Veneciju i nemate puno godišnjeg odmora, idealno bi bilo da u ovaj grad otputujete na tri dana za samo 25 evra. Putuje se već 16. avgusta. Tri dana u Instanbulu staje 109 evra.

 


"Last minute" u turističkoj agenciji "Sabra" je i do 40 odsto na popustu u odnosu na redovnu prodaju aranžmana.

Ako želite da odete u letovalište Pefkohori i odsednete u vili "Poseidon" ostvarujete popust od 35 odsto na devizni deo paket aranžmana i 20 odsto na dinarski deo paket aranžmana.

Preko turističke "Fantast", van sezone možete da otputujete u Egipat po ceni od 459 do 1.619 evra, a sve zavisi da li idete na sedam odnosno 14 dana, i da li želite boravak u hotelu sa četiri odnosno pet zvezdica. Destinacija je jedno od najpoznatijih letovališta u Egiptu, Hurgada. Reč je o letovalištu na obali Crvenog mora, za koji kažu da je biser egipatske obale zbog bogatstva biljnog i životinjskog sveta.




Inače, u cene nisu uračunati troškovi boravišne takse, putno osiguranje, prevoz trajektom i koriščenje klime na dan, kao ni prevoz do aerodroma.

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan