Na “paklenoj” raskrsnici pešaci nisu predviđeni

Na “paklenoj” raskrsnici pešaci nisu predviđeni

Pešaci i biciklisti koji imaju problem sa savladavanjem raskrsnice Temerinske i Vanizelosove, treba samo da se strpe do završetka novog Žeželjevog mosta, kažu u Gradskoj upravi za saobraćaj.

Koliki problem imaju Novosađani koji kao pešaci treba da pređu preko raskrsnice Temerinske i Vanizelosove ulice, svedoči vrlo upečatljivo pismo koje je čitateljka našeg portala ostavila u rubrici Megafon pod naslovom “Raskrsnica pakla”. Da biste stekli pravi utisak, ovde ćemo pismo pustiti u celini:

“Želim da postavim pitanje, možda sam ja neobaveštena ili saobraćajno nepismena, ali ima jedna raskrsnica u gradu koja me veoma buni, a pritom se i veoma nebezbedno osećam kad se na tom mestu nađem. Naime, radi se o ćošku Temerinske i Venizelosove. Idući trotoarom Temerinske ulice s desne strane ka Partinzanskoj ulici, dolazim do (Venzelosove) mesta gde nema pešačkog prelaza niti semafora. Ima, ali za vozila, samo. Pritom, kamioni i kola dolaze iza krivina tako da je bezbednost veoma loša. Tu je dupla puna linija za vozače. A šta je sa pešacima, u pravcu Venizelosove nema u blizini pešačkog prelaza. Da li to znači da ja moram da se vraćam nazad da bih prešla na suprotnu stranu ulice i bezbedno stigla do Partizanske ulice? Moram da primetim da su na spornom mestu i pešaci i biciklisti građani drugog reda. Moramo da pratimo semafor za vozila i osluškujemo da se neko iza krivine nije zaleteo kako bi prošao na zeleno. Molila bih nekog stručnog da mi objasni o čemu se tu, zapravo, radi. Zar taj prelaz nije mogao biti nekako drugačije regulisan? Regulisan tako da se svi osete bezbedno, a ne da pešaci osluškuju i zveraju levo-desno u strahu hoće li ih neko pokositi... Možda svi mi pešaci kršimo saobraćajna pravila (a ima nas) jer kako drugačije, ne znam. Ali zašto ja moram kao pešak ići tu okolo naokolo tražeći da bezbedno pređem. Jer to je obilaznica jel te, ali ne za pešake!”

Na sve ovo iz Gradske uprave za saobraćaj i puteve da li su nam sažet odgovor.

- Režim saobraćaja na raskrsnici Temerinske i Venizelosove ulice takav je zbog izgradnje mosta, navode iz gradske uprave.

Kako objašnjavaju ta raskrsnica je izuzetno opterećena i zbog toga je uvedena svetlosna saobraćajna signalizacija, semafor. Obeležavanje pešačkih prelaza nije predviđeno jer bi dodatno zakomplikovalo i smanjilo kapacitet raskrsnice. Takođe, navode iz gradske uprave, pešaci su u obavezi da koriste postojeće pešačke prelaze.

Trotoar postoji, ali pešački prelaz ne postoji

Dakle, na ovoj raskrsnci nema mesta za pešake. A sudeći po tome koliko dugo i kojim tempom se gradi novi Žeželjev most, ovakvo stanje će potrajati.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nenad

  pre 1884 dana i 21 sat

  A izgradnja mosta ce biti gotova...nikad s obzirom da je restauracija Beogradske Kapije u gradicu trebala da traje 4 meseca (da bude gotova 4. Novembra na dan oslobodjenja Novog Sada) al eto 2 godine kasnije...mrka kapa :)

  Oceni komentar:
  0
  0