Na „Pet partiju“ se takmičilo 166 ljubimaca

Na „Pet partiju“ se takmičilo 166 ljubimaca

Moderne patike i jakne, marame oko vrata, nakit i šnale, krasili su kućne ljubimce koji su se juče okupili na „Pet partiju“ u Tržnom centru Big. Na velikoj reviji, žiri je među 166 ljubimaca birao najelegantnijeg psa, mačku i sitnu životinju.

- Olafa sam našao na ulici ispred moje zgrade i bila je to ljubav na prvi pogled. Sad živi sa mnom u stanu, druži se sa pudlicom i mačkom mojih roditelja i lepo se slažu. Tepamo mu Oli. Ovo mu nije prva izložba, na Štrandu je osvojio titulu najšarmantnijeg psa. Za ovu priliku smo mu kupili kravatu – kaže Danko vlasnik ovog ljubimca.

Mnoge životinje su bile doterane, tako da su se mogli videti  psi sa patikama, šnalama, u malim jaknama, a neki su imali i nakit na sebi. Pojedine mačke su imale marame oko vrata, a papagaji i hrčkovi su bili u kavezima. Pojedini vlasnici su češljali svoje ljubimce pred nastup i slikali ih mobilnim telefonom. Novosađani su stajali u redu čekajući da ljubimce izvedu na pistu. Najviše je bilo pasa, tako da su lavež čuli skoro svi posetioci tržnog centra. Oko piste su bile postavljene zdelice sa vodom u slučaju da neko od učesnika ožedni, a čistačice Biga su prale pod oko modne piste na svakih desetak minuta.

Teodora je aktivna u udruženju roditelja dece obolele od raka. Dobila je psa po imenu Koni od roditelja jedne devojčice koja je preminula od ove opake bolesti, a o kojoj je Teodora brinula.

- Poklonili su mi je pre nešto više od godinu dana. Živi sa nama u stanu, velika je i opada joj dlaka i često je treba izvoditi u šetnju, ali nam to ne pada teško pošto je jako volimo. Na jednom prethodnom takmičenju osvojila je nagradu za najlepši pogled – priča Teodora.

Žiri je dodelio nagrade u 15 zabavnih kategorija pa su svi ljubimci otišli kući „punih šapica“. Ujedno, od ponedeljka, 19. oktobra, slike svih životinja koje su se fotografisale, biće postavljene na fejsbuk stranici „Ljubimci su zakon“, preko koje će mezimac s najviše glasova osvojiti titulu Novosadske pet - face i dobiti vredne poklone.

U okviru manifestacije Novosađani su mogli da usvoje napuštene pse, a kasnije su veterinari iz Dog point kluba besplatno sređivali ljubimce, posle čega je usledio izbor za najelegantnijeg.

Organizator revije bila je jedna privatna produkcijska kuća iz Beograda.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan