Na proleće ponovo subvencije za kupovinu bicikla, bira se udruženje za podelu novca

Na proleće ponovo subvencije za kupovinu bicikla, bira se udruženje za podelu novca

Novosađanima će treći put biti ponuđene subvencije u iznosu od 10.000 dinara, kako bi se podstakla kupovina bicikla i povećao broj biciklista na ulicama grada, a poboljšao kvalitet vazduha i smanjilo zagađenja životne sredine.

Gradska uprava za zaštitu životne sredine raspisala je javni konkrus za izbor udruženja koje će realizovati programsku aktivnost pružanja podrške za nabavku bicikla kao ekološki prihvatljivog transporta. 

Za treći krug dodele subvencija za nabavku bicikla iz gradskog budžeta biće izdvojeno 20 miliona dinara, od kojih će dva miliona pripasti udruženju koji će sprovoditi ovaj program za troškove realizacije, dok je preostalih 18 miliona dinara namenjeno isključivo za nabavku bicikala, odnosno, ovog puta bi subvencije trebalo da dobije 1.800 sugrađana, piše Dnevnik.

Pravo učešća na konkursu koji je otvoren do 3. februara imaju udruženja sa sedištem na teritoriji Grada Novog Sada, koja ostvaruju ciljeve u oblasti zaštitne životne sredine ili promocije biciklizma, a moguća je i zajednička prijava više udruženja koja ispunjavaju uslove.

Podsetimo, Novosađani su tokom prošle godine imali dve prilike da dobiju subvencije za kupovinu bicikla. Prvi put je taj posao poveren Udruženju "Novosadska biciklistika inicijativa", a  drugi put Udruženju "Novosadski ekološki centar".

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Molim za objašnjenje

  pre 815 dana i 20 sati

  Ako je neko uspio da se prijavi molim ga da napiše postupak , tj. da detaljno šta i kako uraditi pa da se ospešno prijaviš a da pritome nisi stručnjak za informatiku ...Koristim računar ali mi nije uspelo ni jednom. Takođe me zanima koje važne podatke ili dokumenta moram držati blizu zbog podataka koje možda ne znam napamet. Hvala unapred na odgovorima .

  Oceni komentar:
  0
  3
 • Objasnite.

  pre 815 dana i 19 sati

  Bilo bi lepo da se ljudima objasni gde se i kako prijavljuje za pomenuti konkurs? Hvala.

  Oceni komentar:
  0
  3
 • Srbija zemlja laži

  pre 815 dana i 4 sata

  Pomenuti konkurs je prilagođen vernicima partije na vlasti.
  Ako partija ostane na vlasti, biće dodeljena sredstva za konkurs od Grada.
  Kao informatičar, ono što vidim je korupcija u konkursu.
  Dakle, sve i jedan bicikl je predviđen za partijaše, a vremena konkursa i liste se nepošteno obrađuju, testirao sam.
  Zaista smo majstori u prevari i lažima.
  Izaći ću na izbore i nadam se da će biti što masovniji, kako bi se narod uverio u prevaru kod kompjuterskih rezultata na kraju.
  Kao i sa referendumom.

  Oceni komentar:
  0
  6