Na rang listi za 2018. godinu pasoš Srbije zauzeo 31. mesto

Na rang listi za 2018. godinu pasoš Srbije zauzeo 31. mesto

Građani i građanke naše zemlje bez vize mogu da putuju u 126 zemalja, a u 43 vize dobijaju na ulasku.

Srbija se, prema najnovijoj listi sajta passportindex.org, nalazi na 31. mestu liste zemalja čiji pasoši omogućavaju najlakše putovanje.

Viza je građanima i građankama Srbije potrebna za ulazak u 72 zemlje.

Najbolji pasoš imaju stanovnici Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji bez vize mogu da putuju u 167 zemalja, a drugo mesto dele Nemačka i Singapur sa čijim pasošem može da se uđe u 166 zemalja.

Pasoši Danske, Švedske, Finske, Luksemburga, Italije, Francuske, Holandije, Španije, Norveške, Južne Koreje i SAD nalaze se na trećem mestu i sa njima može da se uđe u 165 zemalja, prenosi "Dnevnik".

Od zemalja u regionu "najjači" pasoš ima Slovenija koja je na 7. mestu i sa kojim može da se uđe u 161 zemlju, a zatim Hrvatska koja deli 11. mesto sa Monakom zbog 156 zemalja u koje njeni građani mogu da uđu bez vize.

Iza Srbije su Makedonija na 36, Crna Gora na 37. i BiH na 40. mestu.

Na poslednjem mestu se nalazi Avganistan, čiji građani i građanke mogu da putuju u svega 29 zemalja.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Svetlana Nozinic

  pre 347 dana i 14 sati

  Sa Kanadskim pasosem moze se ici u 172 zelje bez vize.Za 51 zemlju treba viza kad se stigne na destinaciju odredjene zemlje i 33 zemlje traze vizu pre ulaska u odredjenu zemlju.
  Potvrdjeno 31 Avgusta 2018 godine.

  Oceni komentar:
  1
  0
isključenja struje jkp novosadska toplana dnevni horoskop matičar novi sad Isključenje struje MUP vremenska prognoza novi sad bez struje raspored sahrana i ispraćaja jkp lisje Vreme u Novom Sadu isključenje vode RHMZ policija servisne informacije novi sad betanija novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija bez vode bebe novosađani raspored sahrana novi sad horoskop Republički hidrometeorološki zavod mup novi sad novosadska policija novosadsko porodilište horoskopski znaci klinika za ginekologiju i akušerstvo sahrane novi sad