Na sastanku postignut dogovor da studenti medicine od 24. maja opet imaju nastavu u KCV

Na sastanku postignut dogovor da studenti medicine od 24. maja opet imaju nastavu u KCV

Klinički centar Vojvodine i Medicinski fakultet u Novom Sadu sastali su se u sredu 23. maja i doneli odluku o potpisivanju Memoranduma o regulisanju međusobnih odnosa, u skladu sa zakonima Republike Srbije i pozitivnim pravnim aktima.

Na sastanku održanom u prisustvu i na inicijativu pokrajinskog sekretara za zdravstvo, doc. dr Zorana Gojkovića, takođe je dogovoreno da nakon potpisivanja Memoranduma i pravnog uređenja međusobnih odnosa, 24. maja započne prekinuta nastava za studente Medicinskog fakulteta u prostorijama Kliničkog centra Vojvodine, navodi se u saopštenju.

Klinički centar Vojvodine obustavio je izvođenje nastave od ponedeljka, 21. maja i u saopštenju koje je ranije potpisao v.d. direktora KCV Petar Slankamenac, navodi se da je “poslednjih 18 meseci KCV, poštujući zakon, pokušao da zaključi Sporazum o međusobnoj saradnji sa Medicinskim fakultetom u Novom Sadu koji je, međutim, sve vreme odbijao da formalno i zakonski definiše saradnju dve ustanove”.

Zbog toga je KCV bio prinuđen da obustavi izvođenje praktične nastave, navedeno je u saopštenju.

Medicinski fakultet je na svojoj veb stranici objavio i visine naknada za praktičnu nastavu koje im je dostavio KCV, prenosi "Dnevnik".

Prema tom spisku, praksa za studenta Fakulteta koja se realizuje u Kliničkom centru iznosi 10.000 dinara po semestru. Naknada za obavljanje specijalističkog staža specijalizanta Fakulteta, u Kliničkom centru Vojvodine iznosi za specijalizana koji nije zaposlen u Kliničkom centru 50.000 dinara godišnje, a za onog koji je zaposlen u Kliničkom centru 100.000 dinara.

Da nije bilo rešenja ovog spora KCV i Medicinskog fakulteta studenti bi imali problem da overe semestar, polažu ispite i izvršavaju druge obaveze.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Daško i Mlađa Elektrodistribucija Novi Sad sahrane bez struje servisne informacije novi sad Spens radosne vesti novosadsko porodilište servisne informacije smanjen pritisak vode lisje havarija na vodovodu Isključenje struje OK Vojvodina jkp lisje almaško groblje sahrane novi sad bez vode bebe epk 2021 odbojka novorođenčad elektrovojvodina gradsko groblje raspored sahrana novi sad Fruška gora betanija groblje JKP Vodovod i kanalizacija isključenja struje