Na Slanoj bari počeo festival za decu "Teatar na dar"

Na Slanoj bari počeo festival za decu "Teatar na dar"

Najmlađi Novosađani i Novosađanke tokom ovog vikenda, 2. i 3. juna, u prilici su da besplatno pogledaju 15 predstava u izvođenju profesionalnih pozorišnih trupa.

rugo izdanje festivala kratkih pozorišnih formi za decu ''Teatar na dar'' otvoreno je u subotu u Sportskom centru ''Slana bara''. Manifestaciju organizuju udruženje ''Novosadski kutak'' i MZ Slana bara, uz podršku Grada Novog Sada i Gradske uprave za kulturu.

- Jako je važno da se održavaju ovako kvalitetni kulturni programi za najmlađe, jer cilj je da ih zainteresujemo za kulturu i umetnost u pravo vreme, i da kasnije imamo aktivne učesnike kulturnog i društvenog života. Takođe, veoma je bitno što se ovaj događaj odvija na Klisi, i doprinosi decentralizaciji kulture, što je jedan od prioriteta Uprave za kulturu i kao takav je pozicioniran i u Strategiji kulturnog razvoja Novog Sada. Evropska prestonica kulture nije samo titula na koju smo ponosni, to je velika obaveza i odgovornost da kulturu učinimo popularnijom i da je stavimo u službu opšteg razvoja – naglasio je na otvaranju Dalibor Rožić, član Gradskog veća za kulturu.


Ove godine na festivalu će nastupiti Pozorište iz kofera, Pozorište Teatrilo, Pozorište mladih, Pozorište iz ranca, Putujuće pozorište Svitac, Visoko C, Vesela kornjača, Studio Željko Veseljko, Novosadski Novi Teatar, Upalimo reflektore i drugi.

Osim predstava, tokom festivala, na radionicama će se sa decom družiti urednici dečjih časopisa kao i pisci za decu. Najmlađe će takođe zabavljati Haos animatori, Vila Četkica i mađioničari, a prijatelji festivala, ''Minakva'', ''Frikom'' i ''Gomeks'', pripremili su slatke poklone za decu.

Program i u nedelju 3. juna počinje u 11 časova, a ulaz je besplatan, navodi se u saopštenju Gradske uprave za  kulturu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan