Na Spensu održan bazar mentalnog zdravlja "Jaka zajednica, zdravi ljudi" (FOTO)

Na Spensu održan bazar mentalnog zdravlja "Jaka zajednica, zdravi ljudi" (FOTO)

Povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja, član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat otvorio je manifestaciju Bazar mentalnog zdravlja "Jaka zajednica, zdravi ljudi", koju organizuje Institut za javno zdravlje Vojvodine sa preko 30 partnerskih institucija i organizacija, pod pokroviteljstvom Gradske uprave za zdravstvo.

Kako se navodi u saopštenju iz Gradske kuće, sloganom "Jaka zajednica, zdravi ljudi" ističe se značaj međuljudskih odnosa, empatije, solidarnosti, povezanosti, i brige o drugima za životno blagostanje ljudi u okviru jedne zajednice.

- Mentalno zdravlje je izuzetno važno za sve ljude, i od toga zavisi jačina naše društvene zajednice. Grad Novi Sad to prepoznaje i svake godine finansira ovu manifestaciju obeležavajući Svetski dan mentalnog zdravlja. Moramo da forsiramo one delatnosti kojima ojačavamo mentalno zdravlje kako pojedinca, tako i zajednice. Na današnjoj manifestaciji učestvuju 34 razne organizacije koje se bave očuvanjem mentalnog zdravlja ili razvojem empatije. Za naš grad je najvažnije da imamo mentalno zdravu i jaku zajednicu kako bismo obezbedili prosperitet - rekao je prof. dr Zoltan Horvat.


Posetioci su na Spensu imali priliku da posete štandove učesnika manifestacije, koji su pripremili brojna iznenađenja u vidu kreativnih i psiholoških sadržaja kako za decu, tako i za odrasle. Takođe, Novosađani su mogli da provere nivo asertivnosti, nauče ponešto o vezi mentalnog zdravlja i umetnosti, postave anonimno pitanje psihologu, saznaju koji tip zanimanja im najviše odgovara, učestvuju u nagradnom kvizu, crtaju i boje, a pored toga organizovane su i projekcije filmova, radionice kao i zanimljive izložbe.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan