Na Spensu otvoren novi omladinski klub

Na Spensu otvoren novi omladinski klub

Gradska uprava za sport i omladinu – Кancelarija za mlade, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu osnovala je Omladinski OК klub, radi uspešnog zadovoljavanja prioritetnih potreba mladih prepoznatih u Lokalnom akcionom planu politike za mlade Grada Novog Sada za period od 2015. do 2018. godine, javljeno je danas iz Kabineta gradonačelnika.

Kako se dalje navodi u saopštenju, ovaj moderno opremljen prostor, koji se nalazi na prvom spratu JP SPC "Vojvodina", omogućiće da se mladi okupljaju, osmišljavaju i realizuju aktivnosti, ostvare potencijale i tako doprinesu razvoju svoje zajednice. Među brojnim zvanicama, otvaranju kluba prisustvovao je ministrar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić, pokrajinskim sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, kao i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin,

- OК klub je projekat koji predstavlja vezu između Lokalnog akcionog plana politike za mlade i njegove implementacije kroz konkretne programe i omladinske inicijative. Tu će se praktikovati omladinski i volonterski rad i realizovati aktivnosti poput radionica, predavanja, predstava, debata, kurseva, a mladi će moći kvalitetno da provode svoje slobodno vreme i unapređuju svoja znanja i veštine. Pozivam udruženja mladih, udruženja za mlade, studentski i đački parlament, neformalne grupe, pojedince i ostale koji se bave mladima da koriste prostor i tu kreiraju i sprovode svoje programe – izjavio je Ognjen Cvjetićanin i zahvalio se ministru Udovičiću i pokrajinskom sekretaru Batezu na podršci i dobroj saradnji prilikom realizacije projekta. 


Prema rečima ministra omladine i sporta Vanje Udovičića OК klub će biti mesto kreativnih ideja, učenja, druženja i jačanja omladinskog centra, ali i jačanja celokupne zajednice, jer su mladi upravo ti od kojih se najviše očekuje.

- Ovo je treći Omladinski klub u Novom Sadu i malo je gradova koji mogu da se pohvale da imaju takvu infrastrukturu. Naša želja je da se evropskoj omladini predstavimo u najboljem svetlu, da pokažemo prave kapacitete celokupne Srbije, AP Vojvodine, ali i Novog Sada. Danas, multisektorskim delovanjem šaljemo signal da je ovo projekat celokupne Srbije, projekat svih mladih, i da sledeće godine želimo da Novi Sad bude centar mladih ali i centar dešavanja kada je reč o omladinskom delovanju – istakao je Vanja Udovičić.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je naglasio da je međuopštinska saradnja lokalnih Кancelarija za mlade u Vojvodini veoma važna i da se u tom smislu od Novog Sada mnogo očekuje.

- Sama činjenica da je na konkursu Pokrajine, za sprovođenje omladinske politike apliciralo 300 organizacija od kojih je 60 posto iz Novog Sada, dovoljno govori o potencijalu koji naš grad ima, a mi samo treba da radimo na osnaživanju i podršci uređenju sistema za osnaživanje omladinske politike – rekao je Batez, a prenosi pres služba Grada Novog Sada.

SAMO UVOD U YOUTH CREATIVE POLIS: Omladinski OК klub će delovati kao sastavni deo Кancelarije za mlade Grada Novog Sada sa ciljem da se mladi podstaknu na aktivnije učešće u zajednici i da se umreže lokalni akteri koji se bave mladima kako bi Novi Sad u punom sjaju dočekao 2019. godinu i opravdao titulu Omladinske prestonice Evrope. Prema rečima koordinatora aktivnosti OPENS 2019 Vukašina Grozdanovića to je uvod ka velikom omladinskom centru u tzv. Кineskoj četvrti, pod nazivom Youth Creative Polis, kada će Novi Sad postati lider omladinske politike u regionu, kažu u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dobronamerni

  pre 2292 dana i 1 sat

  pa valjda je bitnije cemu ce da sluzi i kome je namenjen nego ko je bio i ko se zahbalio kome. svasta...

  Oceni komentar:
  0
  0