Na špicama RTV dva programska direktora, Arežina priprema novu tužbu

Na špicama RTV dva programska direktora, Arežina priprema novu tužbu

U zgradi Televizije Vojvodine danas se pojavilo obaveštenje da se ubuduće na odjavnim špicama potpisuju dva programska direktora, uprkos presudi Apelacionog suda da Radio-televizija Vojvodine ima obavezu da na mesto programskog direktora vrati Slobodana Arežinu, koji je sa te funkcije protivzakonito smenjen u maju 2016. godine.

"Od danas na odjavnim špicama emisija kao direktora programa OSIM imena Sonje Kokotović DODATI i ime Slobodana Arežine”, navodi se u obaveštenju koje se pojavilo u zgradi Televizije Vojvodine i koje je potpisao glavni urednik Drugog programa TV Vojvodine Atila Marton.

Kako Beta saznaje, pravni zastupnici Slobodana Arežine pripremaju novu tužbu protiv RTV-a jer se pokrajinski javni medijski servis oglušio o presudu Apelacionog suda i jer je odluka o postojanju dva programska direktora suprotna Statutu i sistematizaciji RTV-a.

Mada je još 29. decembra prošle godine potpisano rešenje kojim je vraćen na mesto direktora programa Radio-televizije Vojvodina (RTV), Slobodan Arežina funkciju, koju je obavljao do nezakonite smene 4. maja 2016. godine, i dalje nije uspeo da preuzme.

Arežina je ranije izjavio da je imao dva razgovora sa generalnim direktorom RTV-a Miodragom Koprivicom, te da je dostavio i zvanične dopise sa zahtevima Upravnom odboru i Koprivici. Upravni odbor mu, medjutim, na te dopise nije odgovorio. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan