NA SUD ZBOG DRAŽE: Branka Bežanov tužila LSV i DS zbog povrede ugleda i časti

NA SUD ZBOG DRAŽE: Branka Bežanov tužila LSV i DS zbog povrede ugleda i časti

Članica Predsedništva Pokreta obnove Кraljevine Srbije (POКS) i zamenica predsednika Skupštine Grada Novog Sada, Branka Bežanov, podnela je tužbu protiv Lige socijaldemokrata Vojvodine i Demokratske stranke zbog povrede časti i ugleda.

Da podsetimo, odbornička grupa LSV u Skupštini grada Novog Sada uputila je početkom  ove sedmice predsednicima svih odborničkih grupa inicijativu za smenu Branke Bežanov sa mesta zamenice predsednika novosadske skupštine, a zbog njenog nedavnog učešća u obeležavanju godišnjice hapšenja  Dragoljuba Draže Mihailovića u Draževini kod Višegrada, u BiH.

– DS je 2004. glasala za zakon o izjednačavanju prava četnika i partizana, a sada zajedno sa LSV me predstavljaju u javnosti kao nekog ko veliča navodne ratne zločine četnika. Nisu mi ostavili drugi izbor nego da pravdu tražim pred sudom. U tužbi prilažem dokaze o rehabilitaciji srpskog generala Dragoljuba Draže Mihailovića, za kog LSV tvrdi da je ratni zločinac i koljač, a moje prisustvo parastosu ovom slavnom generalu u manastiru Draževina kod Višegrada nazivaju veličanjem zločina. Na pomenutom događaju sam prisustvovala, ali ne kao zamenica predsednika Skupštine Grada Novog Sada, nego kao član delegacije POКS. Ponosna sam na to i smatram da bi svaki Srbin trebalo da oda poštu jednom od naših najslavnijih vojskovođa i najodlikovanijih oficira. Nijednom svojom radnjom, niti rečju, nisam glorifikovala ratne zločine ma sa čije strane, niti sam govorila o tragičnom građanskom ratu u Bosni i Hercegovini na tom području devedesetih godina prošlog veka – istakla je Branka Bežanov u saopštenju koje nam je danas stiglo iz pres službe Pokreta obnove Кraljevine Srbije.

POКS podseća da je pravosnažnim Rešenjem Višeg suda u Beogradu 14. maja 2015. godine usvojen zahtev za rehabilitaciju kojim je utvrđena ništavost odluke Vrhovnog suda FNRJ iz 1946. godine, u delu koji se odnosi na Dragoljuba Mihailovića i da se on smatra neosuđivanim. Takođe, navode u POKS-u, 22. decembra 2004. godine, Skupština Srbije usvojila je izmene zakona o pravima boraca, vojnih invalida i članova njihovih porodica, kojim su, kaže se u saopštenju, "faktički izjednačeni borci partizanskog i ravnogorskog pokreta, a što je LSV i DS sigurno poznato jer su u tadašnjoj skupštini imali svoje poslanike i činili vladajuću većinu".

– Očekujemo da će sud brzo i efikasno doneti odluku i osuditi verbalno nasilje LSV i DS i zloupotrebu medija i institucije gradskog parlamenta u političke svrhe – kaže se na kraju saopštenja POKS.

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milos

  pre 312 dana i 4 sata

  dosta vise sa ovim marginalcima iz POKS-a (boginje)

  Oceni komentar:
  0
  5
elektrovojvodina klinika za ginekologiju i akušerstvo bebe zodijak vlada srbije izmena trase autobusa novosadsko porodilište sahrane novi sad jkp lisje isključenje vode bez struje horoskop JKP Vodovod i kanalizacija JGSP "Novi Sad" obeležavanje novosadske racije korona virus novorođenčad bez vode astrologija raspored sahrana novi sad Novosadska racija servisne informacije novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Isključenje struje raspored sahrana i ispraćaja zdravlje isključenja struje uhapšen diler betanija dnevni horoskop