Na Telepu se planira novi dom za gradske vatrogasce

Na Telepu se planira novi dom za gradske vatrogasce

Vatrogasna stanica trenutno se nalazi u centru grada, u ulici Jovana Subotića,  što nije baš odgovarajuće mesto imajući u vidu površinu grada, broj stanovnika, kao i intervencija...

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije nedavno je raspisala tender za izradu tehničke dokumentacije  za izgradnju Regionalnog centra za vanredne situacije, a opredeljena lokacija je na uglu Bulevara Patrijarha Pavla i Somborske ulice.

Površina na kojoj bi se gradio novi objekat iznosi 2,35 hektara, a kompleks treba da predstavlja prostorno-funkcionalnu celinu namenjenu za pružanje usluga zaštite i spasavanja ljudi i materijalnih dobara.

Planirani objekat imaće dva sprata, a osim Vatrogasne brigade, u novoj zgradi će biti smeštene i druge službe: Uprava za vanredne situacije, Operativni centar, Odeljenje za sprovođenje preventivnih mera pri izgradnji objekta, Odeljenje za sprovođenje preventivnih mera pri korišćenju objekata, Odeljenje za upravljanje rizikom i Odeljenje za civilnu zaštitu.

U prizemlju kompleksa regionalnog centra planirana je garaža za vatrogasna vozila, kao i perionica, servis i radionica za popravku vozila i opreme. Predviđene su i prostorije za zaštitnu opremu i uniforme, zatim garderoba, te dnevna soba za boravak vatrogasaca, sanitarni čvor, čajna kuhinja, kuhinja i restoran.

Komandno-operativni centar trebalo bi da bude na prvom spratu, a na toj etaži predviđene su i učionice, amfiteatar, sala za sastanke, zatim arhiva, ali i teretana, fiskulturna sala, kancelarije i spavaonica za vatrogasce, piše "Dnevnik".

U dvorištu centra planirani su poletno-uzletna pista za helikopter i vežbališta za obuku i trening, koja će osim vatrogasaca koristiti i pripadnici drugih spasilačkih službi. Na pomenutom trenažnom prostoru, između ostalog, predviđeni su toranj sa pet-šest spratova, veštačka stena, bazen-tankvana za simulaciju gašenja požara zapaljivih materija, zatvoreni bazen za obuku tima za spasavanje i sprave za obuku.

Rok za podnošenje ponuda je 24. decembar, a 25 dana nakon toga biće doneta odluka o dodeli ugovora, ili o obustavi postupka.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević isključenja servisne informacije sahrane novi sad isključenja struje raspored sahrana novi sad obeležavanje novosadske racije jkp lisje Spens izmena trase autobusa elektrovojvodina sremska kamenica saveti astrologija bez vode isključenje vode raspored sahrana i ispraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo Novosadska racija zdravlje betanija novosadsko porodilište novorođenčad horoskopski znaci bebe horoskop JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad zodijak dnevni horoskop