Na Trgu republike će biti zelenila, na Ribljoj pijaci će biti zabave

Na Trgu republike će biti zelenila, na Ribljoj pijaci će biti zabave

Akcija ozelenjavanja Trga republike i Riblje pijace, koju u saradnji sa „Tržnicom“ sprovodi „Gradsko zelenilo“ je počela. U nove žardinjere na tom trgu radnici su počeli da sade žbunasto bilje, a kako je rečeno na konferenciji za novinare taj deo grada biće obogaćen raznovrsnim zelenilom, drvećem, niskim rastinjem, kao i cvećem.

Prema rečima direktora „Gradskog zelenila“ Aleksandra Bogdanovića pripremni radovi obuhvataju skidanje površinskog sloja zemlje i stavljanje humusa.

- U ovom delu biće zasađeno rastinje koje cveta tokom cele godine. Sadnja bi trebala da bude završena do kraja oktobra, nakon prestanka vegetacije, kada ćemo ozelenjavati velike žardinjere na Trgu republike. Ovaj deo trga postaće zelena oaza, što grad i građani zaslužuju, objasnio je Bogdanović.

Direktor „Tržnice“ Miloš Tubić najavio je niz događaja tokom ovog i narednog meseca. Od petka, 4. do nedelje 7. septembra na Ribljoj pijaci održaće se manifestacija „Ukusi tradicije severa Vojvodine“, a gosti našeg grada biće proizvođači prehrambenih artikala iz Subotice.

- Tokom vikenda građani će imati priliku da probaju i kupe brendirane subotičke proizvode. Cilj ove manifestacije je da pokažemo Novosađanima da je budućnost u brendiranju i da samo na taj način mogu što bolje da se plasiraju na tržištu, rekao je Tubić.

Novosađani će imati priliku da probaju i kupe suhomesnate proizvode, med i proizvode od meda, hladno ceđene sokove od jabuke, proizvode od kozjeg mleka, godži i začinsko organsko bilje. Degustacije su najavljene za petak, 4. septembar, od 11 do 13 sati i za subotu, 5. septembar, od 9 do 12 sati.

Direktor „Tržnice“ najavio je i otvaranje potpuno renovirane Riblje pijace za oktobar, kada će po njegovim rečima biti upriličena velika žurka. Trenutno se radi na obnavljanju betonskih tezgi, a za desetak dana počeće i izgradnja novog sanitarnog objekta, gde će biti smešteni toaleti, sanitarne prostorije i magacin.

- Svi poslovni prostori na Ribljoj pijaci su izdati, a među zakupcima imamo i poznate novosadske ugostitelje, što znači da će na pijaci, osim standardne ponude biti i dobre zabave. Takođe, veliki broj tezgi već je zakupljen, a preostala slobodna prodajna mesta ponudićemo na velikoj licitaciji koju ćemo organizovati 9. septembra- rekao je Tubić.

 

ZVEZDA TRGA DANAS U SENCI: O najvećoj “Zvezdi urbanog mobilijara”, najskupljoj klupi u istoriji Novog Sada koju će građani platiti 10.000 evra na današnjoj konferenciji nije bilo reči, jer to nije u nadležnosti pomenuta dva preduzeća. Odgovore na pitanja o ovoj klupi treba da daju iz Zavoda za izgradnju grada. Više o ovoj klupi, kojoj su čitaoci našeg portala, između ostalih, dali i mena “Klepa”, “Miliona” i ”KlupaSkupa” pričitajte OVDE.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Stevdzans

  pre 2532 dana i 10 sati

  Mogla je tu i neka fontana da se stavi,i jos jos vise zelenila ovako sa ovom betoncinom koja se ugreje moze samo da bude "Trg Toplotnog udara" kako su neki prolaznici i rekli..

  Oceni komentar:
  0
  6