Načelnik novosadske policije najavio još jednu šalter salu za izdavanje dokumenata

Načelnik novosadske policije najavio još jednu šalter salu za izdavanje dokumenata

Vršilac dužnosti načelnika Policijske uprave Novog Sada general Slobodan Malešić održao je u petak svoju prvu konferenciju za novinare, osam meseci nakon postavljanja.

On je u zgradi policije na Bulevara kralja Petra ocenio da je stanje bezbednosti u najvećem gradu Vojvodine dobro i rekao da imaju povećan broj uličnih zaplena narkotika. Takođe je najavio da će, najverovatnije do kraja juna, u centru biti otvorena još jedna šalter sala za izdavanje dokumenata.

 Imamo salu tu u zgradi policijske uprave kao i kod Mosta slobode. U saradnji sa gradskim vlastima u toku je ubrzano renoviranje sale u centru grada gde ćemo imati osam do deset boksova za prijem građana i ona će biti u funkciji do kraja juna, a možda i ranije. Pored toga Vlada Srbije i Grad Novi Sad krenuli su u izgradnju nove policijske stanice u Radničkoj ulici gde će se nalaziti još jedna sala od preko sto kvadrata. Očekujem da ta nova stanica počne sa radom polovinom sledeće godine – rekao je Malešić


Načelnik se osvrnuo i na činjenicu da deo Novosađana zakazuje termine preko portala eUprave, pa zato građanima koji čekaju u redu za izradu dokumenata deluje kao da neki ljudi ulaze u šalter salu preko reda.

Stanje bezbednosti u gradu je ocenio kao zadovoljavajuće, ali da uvek može biti bolje. 

Kroz brojeve i podatke je više nego dobro, ali uvek postoje izolovani slučajevi koji dobiju medijsku pažnju i utiču na stvaranje javnog mnjenja. Naravno ono što ja stalno napominjem u razgovorima bitan je taj subjektivni osećaj svakog građanina. Videli ste da je na teritoriji Grada  Novog Sada pojačano prisustvo policije, dakle bitan je taj preventivni aspekt. Danas smo imali i koristan sastanak u Gradskoj kući sa svim direktorima osnovnih i srednjih škola i vrtića – izjavio je prvi čovek novosadske policije.


Ukazao je i na to da će dolaskom leta i popuštanjem epidemioloških mera život vratiti u normalu i da će onda policija imati više bezbednosnih izazova. Kazao je i da organi reda imaju povećan broj uličnih zaplena narkotika. Ujedno se zahvalio gradskim i pokrajinskim vlastima na saradnji.

Novosadski novinari su se načelniku Malešiću požalili na Biro za komunikacije sa medijima MUP-a Srbije. Predstavnici sedme sile rekli su da MUP već nekoliko godina favorizuje pojedine beogradske medije dok se vojvođanske redakcije diskriminišu po pitanju podele informacija.


Vršilac dužnosti načelnika Policijske uprave Novog Sada je kazao da je svestan uloge novinara u društvu i da ima razumevanje prema profesiji sedme sile jer je ispred ministarstva član Radne grupe za bezbednost novinara. Rekao je da građani imaju pravo na informacije i treba da budu obavešteni i obećao je da će primedbe novosadskih medija preneti nadležnima.

Oceni vest:
11
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • NV

  pre 1092 dana i 18 sati

  Uslovi rada MUP-a u ulici bulevar Kralja Petra su vise nego uzasni,nehigijenski I totalno neadekvatan prostor!Moglo bi se malo poraditi na tome.Neverujem da je Tako u Beogradu!!!Osim toga treba policajce Ili komunalni policajce da budu fizicki prisutni na ulicama Novog Sada,to je obecavano a nikad Nije ispunjeno.Zato I'ma svega na ulicama...

  Oceni komentar:
  0
  12
 • Nismo se makli od Aga i turskog perioda

  pre 1092 dana i 16 sati

  Potvrđujem ono što je NV rekao/la. Kad sam poslednji put bio, čistačica je čistila čitavu salu sa jednom kofom vode, a alat joj je bio velika krpa i drvena motka, onako kako je to rađeno od 30-tih godina prošlog veka pa do 90-tih.
  Nakon 90-tih svi koriste poboljšan alat za čišćenje poda sa kolicima.
  Naravno, i čitava aparatura izdavanja brojeva je bila zaustavljena.
  Zaista, MUP Novi Sad ne dobija novac od Beograda.
  Kao ni RTV i mnoge druge vojvođanske javne firme.
  No svi to znamo, odavno.

  Oceni komentar:
  0
  13
 • Radmilo Todosijevic

  pre 894 dana i 6 sati

  Molim prijem kod Nacelnika PU Novi Sad uvazenog Generala na 2 minuta stojeći. Veliki pozdrav i srećno

  Oceni komentar:
  1
  2