Načini da ojačate svoj imunitet

Načini da ojačate svoj imunitet

Sigurno već znate da zdravlje na usta ulazi, pa kad je već tako, pobrinite se da vaša ishrana bude izbalansirana i raznovrsna, unosite dovoljno voća, pogotovo južnog, povrća i proteina.

Vreme virusa polako dolazi i pravo je vreme da ojačate imunitet kako bi vaš organizam bio spreman za napade koji predstoje. Sigurno već znate da zdravlje na usta ulazi, pa kad je već tako, pobrinite se da vaša ishrana bude izbalansirana i raznovrsna, unosite dovoljno voća, pogotovo južnog, povrća i proteina. Takođe, smanjite konzumiranje prerađenih namirnica, slatkiša i grickalica i izbegavajte alkohol.

Da li ste znali da vam i jogurt može pomoći u jačanju imuniteta? Ključ je u bakterijama koje održavaju balans crevne flore i na taj način čuvaju zdravlje. Možete ga kombinovati uz ovsene mekinje, koje sadrže beta-glukan, antioksidativno jedinjenje koje smanjuje verovatnoću da obolite od gripa.

Sigurno ste čuli koliko je zdrav beli luk, pa pojedite jedan čen dnevno. Jesen je pravo vreme da belim lukom začinite neku salatu, cveklu ili papriku.

I ne zaboravite, da je takođe važno da spavate dovoljno, šetate se i izbegavate stresne situacije ili bar da promenite svoj odgovor na njih.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan