Nađena Novosađanka za kojom su tragali Beranci

Nađena Novosađanka za kojom su tragali Beranci

Menadžment hotela "Berane" i Udruženje građana "Beranda" nedavno su uz pomoć društvenih mreža počeli potragu za novosadskom atletičarkom Olgom Kalivodom, koja je 1962. godine bila model za poznatu skulpturu Gradimira Aleksića, koja se nalazi u hotelu u Beranama.

Čuvena "Igračica", skulptura koja je nestala početkom 2000-ih, nedavno je pronađena i vraćena Beranskom hotelu. Menadžment ovog hotela potom je objavio poziv da se jave svi koji poznaju Olgu Kalivodu, kako bi je doveli u grad pored Lima i ugostili.

Beranci traže Novosađanku koja je bila model za čuvenu "Igračicu"


Sa posebnim zadovoljstvom obavještavamo javnost da je, nakon beranske "Kupačice", pronađena i Novosađanka Olga Kalivoda koja je, kao mlada atletičarka 1962. godine u Makarskoj, inspirisala beogradskog vajara Gradimira Aleksića da izradi skulpturu čiji je prvi odlivak ovih dana vraćen na terasu Hotela "Berane", dok drugi od 1966. godine krasi budvansku rivijeru – piše u objavi Adema Ade Softića.

On je istakao kako je Olga Marinčić sa zadovoljstvom prihvatila poziv organizatora da bude specijalna gošća Hotela "Berane" na maloj proslavi šezdesetog rođendana statue inspirisane njenim likom – skulpture koja je bila jedan od najpoznatijih ivangradskih brendova i obilježila mladost generacijama Ivangrađana.

Kontakt je uspostavljen, prvi susret dvije Olge nakon 60 godina u Beranama okvirno dogovoren, razmijenjeni su telefoni, a sve ostale informacije: datum njenog dolaska, plan boravka i program proslave koju će svojim prisustvom uveličati, biće objavljene čim se stvore uslovi, dozvole vremenske prilike i usklade termini sa obavezama i planovima naše nove prijateljice i drage gošće iz Novog Sada – objavio je menadžment Hotela "Berane".


Oceni vest:
17
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan