Nadležni tvrde: Bezbednost Mosta slobode nije ugrožena

Nadležni tvrde: Bezbednost Mosta slobode nije ugrožena

Kako smo pisali pre mesec dana, pojedini građani primetili su da je oštećen noseći kablovski sistem na Mostu slobode u Novom Sadu. Nadležni kažu da za sad ne mogu da objasne kako je došlo do oštećenja.

Ipak, tvrde da bezbednost mosta nije ugrožena, ali napominju da ispitivanja još nisu završena.

U Zavodu za izgradnju grada kažu da je konstatovano da je iz za sad nepoznatih razloga došlo do deformacije zaštitnih kapa i prigušivača oscilacije kablova. Kontaktirani su predstavnici "Mostogradnje", Fakulteta tehničkih nauka i preduzeća "Euro gardi group", koje je pre dve godine detaljno pregledalo most. 

Jedinstveni zaključak svih konsultovanih stručnjaka jeste da stanje zaštitnih kapa nije alarmantno i da nije ugrožena stabilnost konstrukcije mosta, ali je preporučeno da se obave detaljnija ispitivanja.

Iz švajcarske firme koja je postavljala kablovski sistem na mostu, procenjeno je da bi trebalo prekontrolisati sve kotve. Kontrola i sanacija trebalo bi da počne za mesec dana.

Kada se na jedan dan zatvori Most slobode, nastane kolaps u saobraćaju. Niko ne voli ni da se seća onih šest godina bez njega, usled NATO bombardovanja.

Zbog dosadašnjih kontrola most nije zatvaran, a ostaje nada da neće ni morati da bude.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • zoran

  pre 1860 dana i 22 sata

  kakva filozofija, most je potonuo I dok vozite po njemu na dva mesta strucnete poprilicno na njemu I to struckanje je sa jedne strane I druge strane dunava kod spojeva I sve je jace to sruckanje ili bolje receno asvalti su u razlicitim visinskim nivoima !

  Oceni komentar:
  0
  2