Nagodbama do upola manjih kazni u saobraćaju

Nagodbama do upola manjih kazni u saobraćaju

Mnogi vozači u Novom Sadu spremni su posle prekršaja na nagodbu sa saobraćajnom policijom. Sporazum za godinu dana je potpisalo 2.225 vozača, mahom zbog prebrze vožnje.

Kako prenose "Večernje novosti", zarad manje kazne, izbegavanja sudskog postupka i enormnih troškova, sporazum sa saobraćajnom policijom o priznavanju saobraćajnog prekršaja je u prethodnih godinu dana potpisalo 2.225 vozača. Oni koji priznaju kršenje saobraćajnih propisa sve je više, kao i vozača koji su voljni da u roku od osam dana plate upola manju kaznu.

Mada se sporazumi, kako ističe mr Kamenko Kozarski, predsednik Prekršajnog suda, mogu sklapati za sve, sa saobraćajnim prekršajima se prvo počelo i oni prednjače u odnosu na sve ostale. Činjenica je da muškarci čine saobraćajne prekršaje daleko više od pripadnica lepšeg pola, pa su njihove nagodbe s policijom brojnije.

- Najviše sklopljenih sporazuma je zbog prekoračenja brzine i takvih je 60 odsto – objašnjava Kozarski. - Zatim sledi vožnja pod dejstvom alkohola (30 odsto), a preostalih deset odsto odnosi se na sve druge prekršaje.

Zahtev za sklapanje sporazuma o priznavanju prekršaja vozač može podneti od kada dobije poziv kod sudije, pa do donošenja prvostepene presude. Zahtev se podnosi saobraćajnoj policiji, a ukoliko je komunalni, nadležnoj inspekciji.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan