Nagrađene najbolje ideje novosadskih srednjoškolaca

Nagrađene najbolje ideje novosadskih srednjoškolaca

U ukupno devet škola biće realizovana po jedna ideja novcem iz budžeta Grada Novog Sada, a odluku o najbolјim rešenjima doneli su učenici i učenice rukovodeći se principima demokratskih izbora.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je u subotu 10. novembra, u svečanoj sali Gradske kuće, dodeli priznanja učesnicima i učesnicama projekta "Uklјuči se, pronađi rešenje", koji pruža mogućnost srednjoškolcima iz Novog Sada da direktno utiču na unapređenje svoje sredine i na promene u svojoj školi.

- Novi Sad je grad mladih i kao takav snažno ih podržava, jer su njihove ideje pokretači razvoja društva. Grad nastoji da stvara što bolјe uslove kako bi oni koji imaju inovativne ideje mogli da ih realiziuju i tako doprinesu opštem bolјitku. Nema većeg bogatsva i potencijala od mladih, jer oni su garancija bolјeg sveta i bolјe budućnosti za sve nas - rekao je Cvjetićanin i čestitao svima nagrađenima čije će ideje biti realizovane realizovane uz finansijsku pomoć Grada Novog Sada u iznosu od 50 000 dinara.


U projektu je učestvovalo devet novosadskih srednjih škola, gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj”, „Isidora Sekulić” i „Svetozar Marković“, Baletska i muzička škola „Isidor Bajić“, Polјoprivredna škola iz Futoga, Škola za dizajn „Bogdan Šuput“, Srednja mašinska škola  i Medicinska škola „7. april“ .

"Uklјuči se, pronađi rešenje" je deo programa Omladinske prestonice Evrope 2019, navedeno je u saopštenju.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • ljubisa

  pre 440 dana i 8 sati

  Ognjen Cvjetićanin?... "član Gradskog veća za sport i omladinu...?
  Ognjen Cvjetićanin?...
  Gde vi živite!!!

  Oceni komentar:
  0
  3
servisne informacije jkp lisje Novosadska racija isključenja gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević bebe sremska kamenica obeležavanje novosadske racije zdravlje elektrovojvodina horoskopski znaci sahrane novi sad dnevni horoskop bez vode JKP Vodovod i kanalizacija astrologija klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadsko porodilište horoskop raspored sahrana novi sad servisne informacije novi sad raspored sahrana i ispraćaja Spens betanija isključenje vode zodijak saveti novorođenčad isključenja struje izmena trase autobusa