Nagrađene najbolje ideje novosadskih srednjoškolaca

Nagrađene najbolje ideje novosadskih srednjoškolaca

U ukupno devet škola biće realizovana po jedna ideja novcem iz budžeta Grada Novog Sada, a odluku o najbolјim rešenjima doneli su učenici i učenice rukovodeći se principima demokratskih izbora.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je u subotu 10. novembra, u svečanoj sali Gradske kuće, dodeli priznanja učesnicima i učesnicama projekta "Uklјuči se, pronađi rešenje", koji pruža mogućnost srednjoškolcima iz Novog Sada da direktno utiču na unapređenje svoje sredine i na promene u svojoj školi.

- Novi Sad je grad mladih i kao takav snažno ih podržava, jer su njihove ideje pokretači razvoja društva. Grad nastoji da stvara što bolјe uslove kako bi oni koji imaju inovativne ideje mogli da ih realiziuju i tako doprinesu opštem bolјitku. Nema većeg bogatsva i potencijala od mladih, jer oni su garancija bolјeg sveta i bolјe budućnosti za sve nas - rekao je Cvjetićanin i čestitao svima nagrađenima čije će ideje biti realizovane realizovane uz finansijsku pomoć Grada Novog Sada u iznosu od 50 000 dinara.


U projektu je učestvovalo devet novosadskih srednjih škola, gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj”, „Isidora Sekulić” i „Svetozar Marković“, Baletska i muzička škola „Isidor Bajić“, Polјoprivredna škola iz Futoga, Škola za dizajn „Bogdan Šuput“, Srednja mašinska škola  i Medicinska škola „7. april“ .

"Uklјuči se, pronađi rešenje" je deo programa Omladinske prestonice Evrope 2019, navedeno je u saopštenju.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • ljubisa

  pre 1928 dana i 13 sati

  Ognjen Cvjetićanin?... "član Gradskog veća za sport i omladinu...?
  Ognjen Cvjetićanin?...
  Gde vi živite!!!

  Oceni komentar:
  0
  3