Nagrađeni najbolji i najhumaniji novosadski đaci (FOTO)

Nagrađeni najbolji i najhumaniji novosadski đaci (FOTO)

Udruženje za promociju društvene odgovornosti održalo je u subotu na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada završnu svečanost povodom završetka projekta "Učim + Znam = Vredim", na kojoj su najboljim i najhumanijim đacima uručene prigodne nagrade.

Nagrade su uručene Teodori Stanišić, Vukašinu Đinoviću, Marku Sladojeviću i Miroslavu Grubiću, nekadašnjim i sadašnjim đacima Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj", koji su od 2015. godine bili čak tri puta promovisani na bilbordima zbog svojih uspeha pa su ove godine njihova imena bila postavljena na bilbordima u okviru ovogodišnje kampanje.

Takođe, budući da ovo udruženje promoviše društveno odgovorne akcije, nagrade su uručene i mališanima koji su ovog leta ispred Osnovne škole "Žarko Zrenjanin" prodavali osvežavajuće napitke, a sav prihod od prodaje uplaćivali Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka – NURDOR-u.


Ovogodišnja završna svečanost organizovana je samo za Novi Sad zbog posebnih mera bezbednosti usled epidemije korona virusa, ali je bila prilika da se napravi retrospektiva prethodnih šest godina, koliko se ovaj projekat odvija u Novom Sadu.

U ime domaćina završne manifestacije govorila je Sunčica Marković, pomoćnica direktora Kulturnog centra Novog Sada koja je podsetila da je upravo u tom prostoru pre šest godina održana prva zavrpna manifestacija projekta " Učim + Znam = Vredim" i da je KCNS podržao i podržava promociju najboljih đaka.

Goran Bajšanski, predsednik Udruženja građana "Novi Sad”, koje je ove godine pružilo značajnu pomoć u realizaciji projekta "Učim + Znam = Vredim", pohvalio je ovogodišnje učesnike projekta i sve one koji su, zahvaljujući znanju i sposobnostima osvajali brojne nagrade i proslavljali svoje škole i svoj grad u prehodnim godinama i da su to pravi društveni primeri.

OPENS je i ove godine pružio podršku realizaciji projekta, a Nataša Igić iz ove organizacije naglasilla je da su mladi u fokusu njihovog rada i da će nastaviti da podižavaju mlade u ostvarivanju svojih ciljeva.

Radivoje Stojković, član žirija projekta "Učim + Znam = Vredim" i direktor Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" čiji su učenici proteklih godina najčešće bili na bilbordima zbog uspeha na domaćim i međunarodnim takmičenjima napomenuo je značaj promocije uspeha mladih, jer obrazovanje treba da bude jedan od stubova društva i da je upravo kampanja promocije najuspešnijih đaka na bilbordima dobar povod da se javnosti skrene pažnja na uspehe koje ostvaruju njihovi mladi sugrađani.


Aleksandar Savanović
, predsednik Udruženja za promociju društvene odgovornosti rekao je da je u proteklih šest godina zahvaljujući ovom projektu promovisano na stotine uspešnih đaka osnovnih i srednjih škola i da je zadatak svih nas da se borimo za prave vrednosti i da najuspešniji mladi među nama ostanu u ovoj zemlji i doprinesu njenom razvoju.

– Danas nas nema mnogo u ovom prostoru zbog poznatih antiepidemijskih mera. Ali kada bi se okupili svi đaci koji su bili promovisani na bilbordima proteklih šest godina i svi oni koji su učestvovali i pomagali i realizaciji projekta "Učim + Znam = Vredim" mislim da bi Trg slobode kod Miletićevog spomenika bilo mnogo adekvatnije mesto da se svi okupimo – naglasio je Savanović.

Jovica Vukša, građanski aktivista, uručio je nagrade mali humanitarcima i poručio da i stariji treba da uče na primerima mladih koji su svoje vreme i školski raspust žrtvovali da bi pomogli deci oboleloj od raka.

Ovogodišnje nagrade obezbeđene su zahvaljujući generalnom sponzoru projekta – Erste banci, kompaniji Healthcare Europe, a posebne nagrade – stilizovana ogledala s logom projekta, rad su autorke Jelene Ilić "Paper Storm".

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan