Nagrađeni policajci koji su spasili ženu iz Dunava

Nagrađeni policajci koji su spasili ženu iz Dunava

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i načelnik Policijske uprave Novi Sad Siniša Radaković uručili su nagrade policajcima Zoranu Novaku i Milanu Stamenkoviću koji su spasili život sugrađanki, izvukavši je iz reke Dunav.

 

- Na predlog načelnika Policijske uprave Novi Sad doneo sam odluku o novčanom nagrađivanju dvojice policijskih službenika policijske stanice u Petrovaradinu, za akciju spašavanja ljudskog života. Počastvovani smo što u našem gradu imamo policajce koji su pravovremeno reagovali, i sprečili gubitak jednog ljudskog života. Zoran Novak je, pre ovog slučaja, već dva puta spašavao ljudske živote, i zahvaljujem mu se na takvoj požrtvovanosti i posvećenosti poslu. Mlađe kolege od njega imaju mnogo da nauče, rekao je gradonačelnik Vučević.

 

 

Prema rečima policijskog službenika Zorana Novaka, policajci su reagovali odmah po dobijanju dojave, i brzom i efektnom akcijom uspeli su da spasu život. Istog dana, u ponedeljak, 30. decembra, u Vrbasu policajci Predrag Dubak i Borivoje Dakić takođe su spasili ženu koja se davila u reci Jegrička.

Zoran Novak i Milan Stamenković su nagrađeni sa po 40.000 dinara, a gradonačelnik se zahvalio i načelniku PU, ocenivši da je stanje bezbednosti u Novom Sadu u 2015. godini poboljšano. Kako je rekao to pokazuju statistički podaci, ali i subjektivan osećaj građana.

- U gradu sa 400.000 stanovnika uvek ima neželjenih događanja, ali Policija radi sve kvalitetnije i maksimalno odgovorno, pa su pomaci vidljivi, i mora se nastaviti tim putem, naglasio je gradonačelnik.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nikola

  pre 1038 dana i 9 sati

  VOLIM POLICIJU

  Oceni komentar:
  1
  1