Nagrađeni policajci koji su spasili ženu iz Dunava

Nagrađeni policajci koji su spasili ženu iz Dunava

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i načelnik Policijske uprave Novi Sad Siniša Radaković uručili su nagrade policajcima Zoranu Novaku i Milanu Stamenkoviću koji su spasili život sugrađanki, izvukavši je iz reke Dunav.

 

- Na predlog načelnika Policijske uprave Novi Sad doneo sam odluku o novčanom nagrađivanju dvojice policijskih službenika policijske stanice u Petrovaradinu, za akciju spašavanja ljudskog života. Počastvovani smo što u našem gradu imamo policajce koji su pravovremeno reagovali, i sprečili gubitak jednog ljudskog života. Zoran Novak je, pre ovog slučaja, već dva puta spašavao ljudske živote, i zahvaljujem mu se na takvoj požrtvovanosti i posvećenosti poslu. Mlađe kolege od njega imaju mnogo da nauče, rekao je gradonačelnik Vučević.

 

 

Prema rečima policijskog službenika Zorana Novaka, policajci su reagovali odmah po dobijanju dojave, i brzom i efektnom akcijom uspeli su da spasu život. Istog dana, u ponedeljak, 30. decembra, u Vrbasu policajci Predrag Dubak i Borivoje Dakić takođe su spasili ženu koja se davila u reci Jegrička.

Zoran Novak i Milan Stamenković su nagrađeni sa po 40.000 dinara, a gradonačelnik se zahvalio i načelniku PU, ocenivši da je stanje bezbednosti u Novom Sadu u 2015. godini poboljšano. Kako je rekao to pokazuju statistički podaci, ali i subjektivan osećaj građana.

- U gradu sa 400.000 stanovnika uvek ima neželjenih događanja, ali Policija radi sve kvalitetnije i maksimalno odgovorno, pa su pomaci vidljivi, i mora se nastaviti tim putem, naglasio je gradonačelnik.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp Isključenje struje servisne informacije novi sad opens 2019 servisne informacije jkp lisje elektrovojvodina isključenja struje betanija Evropska noć istraživača 2019 klinika za ginekologiju i akušerstvo astrologija noć istraživača bebe JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad novorođenčad Elektrodistribucija Novi Sad raspored sahrana i ispraćaja horoskopski znaci Novo naselje opens distrikt sahrane bez vode horoskop isključenje vode novosadska policija izmena režima saobraćaja bez struje novosadsko porodilište