Najavljen četvrti ciklus konkursa za kupovinu kuća na selu i drugi programi

Najavljen četvrti ciklus konkursa za kupovinu kuća na selu i drugi programi

U Pokrajinskom zavodu za ravnopravnost polova u Novom Sadu danas je održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni novi konkursi, programi i aktivnosti Zavoda.

Direktorica Zavoda za ravnopravnost polova Diana Milović najavila je raspisivanje četvrtog ciklusa konkursa za dodelu sredstava mladim bračnim parovima za kupovinu kuća na selu na teritoriji AP Vojvodine. Konkurs će biti raspisan 1. marta ove godine, a direktorka Milović je istakla da taj Konkurs  izaziva veliko interesovanje javnosti i da je to razlog što će ove godine još 30 bračnih i vanbračnih parova dobiti svoj krov nad glavom, što znači da će i trideset žena postati suvlasnice nekretnina.

Osim toga najavljen je i novi konkurs namenjen unapređenju položaja žena pripadnica nacionalnih manjina, kao i programi povodom obeležavanja 8. marta i zdravstvene zaštite žena.

Najavljeno je i održavanje okruglih stolova u Vrbasu, Kucuri, Ravnom selu i Bačkom Dobrom Polju.

"Cilj nam je da žene koje žive na selu upoznamo s pravima u zdravstvenoj zaštiti, a ono što će im sigurno prijati je da ćemo sa sobom povesti i specijalistu ginekologa sa kojim će one moći otvoreno da razgovaraju, budući da u svojim selima nemaju ordinacije ginekologa. Mislili smo da bi bilo dobro da mi odemo kod njih da ne moraju one stalno da razmišljaju u koji grad da odu,kako da zakazuju, i tako dalje. Tu neće biti pregleda, to će biti razgovori sa ženama. To će biti pilot projekat koji ćemo prvi put ove godine održati", kazala je direktorica Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova Diana Milović.

Na konferenciji za medije bilo je reči i o konkursu za dodelu sredstava udruženjima građana-žena s ciljem unapređenja položaja žena pripadnica nacionalnih manjina, koji je otvoren do 22. februara.

Istaknuto je da mnoga istraživanja pokazuju da je položaj žena pripadnica nacionalnih manjina višestruko nepovoljan, te njegovo unapređenje kroz razvojne projekte mora da bude zadatak institucija.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije novi sad bez vode novi sad isključenja struje horoskop JKP Vodovod i kanalizacija bebe Republički hidrometeorološki zavod Spens zdravlje JGSP "Novi Sad" gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Sretenje vremenska prognoza novi sad Vreme u Novom Sadu jkp novosadska toplana vremenska prognoza Srbija dan državnosti klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija struja elektrovojvodina novosadsko porodilište Vreme u Srbiji isključenje vode bez struje novorođenčad novosađani