NAJBOLJI U SRBIJI: Turistička organizacija Novog Sada nagrađena Zlatnom amforom

NAJBOLJI U SRBIJI: Turistička organizacija Novog Sada nagrađena Zlatnom amforom

Na ovogodišnjoj svečanosti koju je priredila revija "YU Travel", Turistička organizaciji Grada Novog Sada dobila je statuu Zlatna amfora, kao najuspešnija turistička organizacija u Srbiji za 2016. godinu.

Na dodeli nagrade, direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada Branislav Knežević započeo je svoje obraćanje podatkom da ova godina za TONS predstavlja godinu "obaranja dosadašnjih sopstvenih rekorda".  

Prema njegovim rečima, Novi Sad je početkom godine od strane renomiranog sajta European Best Destinations uvršten u top 10 Evropskih destinacija koje treba posetiti u 2016. godini. S brojnim partnerima, tokom ovogodišnjeg OPENS Youth Faira oboreni su rekordi u broju izlagača (preko 60), broju zemalja učesnika (6 zemalja i Srbija), i  broju posetilaca, preko 15.000 za oba dana

- Kao i prethodnih godina, iz meseca u mesec, pa samim tim i na godišnjem nivou, ostvarujemo rast noćenja i dolazaka. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u prvih devet meseci 2016. godine ukupno je boravilo 146.139 turista, što predstavlja porast u odnosu na isti period prošle godine za 13,6%. Prema istom izvoru u periodu januar-oktobar 2016. godine ukupno je ostvareno 303.317 noćenja što predstavlja porast od 19,9%. Porast noćenja stranih turista u odnosu na prethodnu godinu iznosi 29%, te je samim tim porasla i naplata boravišne takse koja je premašila naša očekivanja – rekao je Knežević.


Kako je dalje naveo predsednik TONS, postignuti rezultati posledica su brojnih nastupa Turističke organizacije Grada Novog Sada na promocijama i sajmovima, kao i učešćem u kampanji koju je kreirala Turistička organizacija Srbije – promo karavan "Moja Srbija" – koji je realizovan u 14 gradova.

- Učešćem na sajmovima i promocijama kako u zemlji, tako i u inostranstvu, doprineli smo pozicioniranju Grada Novog Sada na turističkoj mapi Evrope. U cilju nastavka promocije, u većim gradovima Srbije i zemljama regiona bili su postavljeni bilbordi o Novom Sadu. Nakon toga, Turistička organizacija Grada Novog Sada je organizovala kampanju kojom poziva posetioce da božićne i novogodišnje praznike provedu u Novom Sadu. Na društvenim mrežama, radiju, televiziji i elektronskim medijima promovisane su manifestacije i ugostiteljski objekti u gradu koji nude sadržaje za novogodišnje praznike – dodaje Knežević.

Za kraj, direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada osvrnuo se na uspeh brojnih ljudi koji su predvodili kandidature Grada Novog Sada za kulturnu prestonicu Evrope za 2021, i Omladinsku prestonicu Evrope za 2019. godinu.

- Dobijene obe kandidature će neminovno doneti našem timu više posla, a mi smo do sada više puta pokazali da za nas više posla znači veći izazov i sigurno obaranje novih rekorda – ovim rečima, uz dodatak da svim privrednicima Novog Sada, a i Srbije želi uspešnu i srećnu 2017. godinu, direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada je završio svoje izlaganje i zahvalio se timu koji predvodi turističku reviju "YU travel" na ukazanom poverenju i dodeljivanju, kako je rekao, "za nas ove veoma važne nagrade, koja nam daje snagu i obavezu da i u narednom periodu budemo još bolji".

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan