Najboljim sportistima i sportistkinjama uručena priznanja za vrhunske rezultate

Najboljim sportistima i sportistkinjama uručena priznanja za vrhunske rezultate

Najviše pokrajinsko priznanje u oblasti sporta "Vihor" sastoji se od statue, plakete i novčane nagrade...

U Pokrajinskoj vladi u Novom Sadu u utorak 18. decembra  održana je svečanost na kojoj su dodeljena najviše pokrajinska priznanja u oblasti sporta "Vihor 2018".

Najboljim sportistima i sportistkinjama nagradu je uručio potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom.

Stoni tenis, kajak i odbojka su sportovi u kojima su ovogodišnji dobitnici i dobitnice "Vihora" ostvarili vrhunske rezultate.


Čestitajući laureatima, potpredsednik Milićević je rekao da su njihovi sportski uspesi sve nas učinili ponosnim i omogućili da se osećamo pobednicima, donevši radost u našu zemlju, posebno u trenucima, kako je rekao, kada nije lako biti državljanin Srbije.

- Pokrajinska vlada, stoga, posebnu pažnju posvećuje sportu. Za svega dve i po godine uloženo je blizu 700 miliona dinara u razvoj sportske infrastrukture i opremanje sportskih objekata. Takođe, obezbeđena su sredstva i za školski sport – za 115 projekata održavanja fiskulturnih sala i terena i opremanja škola sportskim rekvizitima – izjavio je Milićević.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je izjavio da vrhunski sport, kao jedan od prioriteta resornog sekretarijata, ne bi bio moguć bez ulaganja u sportsku infrastrukturu, školski sport, sport žena i invalida i stipendiranja najtalentovanijih, te da je godina na izmaku bila veoma uspešna za sportiste i sportistkinje iz Vojvodine.

Uputivši čestitke ovogodišnjim dobitnicima, Batez je rekao da će se Pokrajinski sekretarijat truditi da obezbedi maksimalnu podršku i za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

Najviše pokrajinsko priznanje u oblasti sporta "Vihor", koje se sastoji od statue, plakete i novčane nagrade, dodeljuje se najboljoj sportistkinji i sportisti, najboljim sportskim organizacijama i u ženskoj i u muškoj konkurenciji i najboljim sportistima i sportskim organizacijama sa invaliditetom, takođe u sve četiri kategorije.


Dobitnici i dobitnice ovogodišnjeg "Vihora" su Marko Tomićević, kajak-kanu, koji je osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za seniore u Portugalu, zlatnu medalju na prvenstvu Evrope u Beogradu i Svetski kup u Segedinu, Maja Ognjenović, kapitenka državne reprezentacije u odbojci, sa zlatnom medaljom na Svetskom prvenstvu za seniorke, Odbojkaški klub "Vojvodina NS seme" iz Novog Sada, prvak Srbije u seniorskoj konkurenciji, Odbojkaški klub "Vizura" – iz Rume, prvak Srbije, Kup-a Srbije i učesnik UEFA lige šampiona.

Najbolji sportista sa invaliditetom je stonoteniser Mitar Palikuća, prvak države i pojedinačno peti na Svetskom prvenstvu, najbolja sportistkinja sa invaliditetom je stonoteniserka Borislava Perić-Ranković, svetska prvakinja, zatim Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom "Spin" iz Novog Sada i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, za medalje osvojene na svetskim kupovima.

Izvor: Pokrajinska vlada

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JKP Vodovod i kanalizacija horoskop jkp lisje groblje Elektrodistribucija Novi Sad odbojka lisje Miloš Vučević vreme danas bez struje bez vode Spens servisne informacije novi sad OK Vojvodina Voša zodijak servisne informacije raspored sahrana novi sad isključenja struje vremenska prognoza novi sad sahrane novi sad havarija na vodovodu betanija bebe novosadski sajam elektrovojvodina gradsko groblje almaško groblje memorijal velikana novosadsko porodilište