Najboljim sportistima i sportistkinjama uručena priznanja za vrhunske rezultate

Najboljim sportistima i sportistkinjama uručena priznanja za vrhunske rezultate

Najviše pokrajinsko priznanje u oblasti sporta "Vihor" sastoji se od statue, plakete i novčane nagrade...

U Pokrajinskoj vladi u Novom Sadu u utorak 18. decembra  održana je svečanost na kojoj su dodeljena najviše pokrajinska priznanja u oblasti sporta "Vihor 2018".

Najboljim sportistima i sportistkinjama nagradu je uručio potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom.

Stoni tenis, kajak i odbojka su sportovi u kojima su ovogodišnji dobitnici i dobitnice "Vihora" ostvarili vrhunske rezultate.


Čestitajući laureatima, potpredsednik Milićević je rekao da su njihovi sportski uspesi sve nas učinili ponosnim i omogućili da se osećamo pobednicima, donevši radost u našu zemlju, posebno u trenucima, kako je rekao, kada nije lako biti državljanin Srbije.

- Pokrajinska vlada, stoga, posebnu pažnju posvećuje sportu. Za svega dve i po godine uloženo je blizu 700 miliona dinara u razvoj sportske infrastrukture i opremanje sportskih objekata. Takođe, obezbeđena su sredstva i za školski sport – za 115 projekata održavanja fiskulturnih sala i terena i opremanja škola sportskim rekvizitima – izjavio je Milićević.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je izjavio da vrhunski sport, kao jedan od prioriteta resornog sekretarijata, ne bi bio moguć bez ulaganja u sportsku infrastrukturu, školski sport, sport žena i invalida i stipendiranja najtalentovanijih, te da je godina na izmaku bila veoma uspešna za sportiste i sportistkinje iz Vojvodine.

Uputivši čestitke ovogodišnjim dobitnicima, Batez je rekao da će se Pokrajinski sekretarijat truditi da obezbedi maksimalnu podršku i za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

Najviše pokrajinsko priznanje u oblasti sporta "Vihor", koje se sastoji od statue, plakete i novčane nagrade, dodeljuje se najboljoj sportistkinji i sportisti, najboljim sportskim organizacijama i u ženskoj i u muškoj konkurenciji i najboljim sportistima i sportskim organizacijama sa invaliditetom, takođe u sve četiri kategorije.


Dobitnici i dobitnice ovogodišnjeg "Vihora" su Marko Tomićević, kajak-kanu, koji je osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za seniore u Portugalu, zlatnu medalju na prvenstvu Evrope u Beogradu i Svetski kup u Segedinu, Maja Ognjenović, kapitenka državne reprezentacije u odbojci, sa zlatnom medaljom na Svetskom prvenstvu za seniorke, Odbojkaški klub "Vojvodina NS seme" iz Novog Sada, prvak Srbije u seniorskoj konkurenciji, Odbojkaški klub "Vizura" – iz Rume, prvak Srbije, Kup-a Srbije i učesnik UEFA lige šampiona.

Najbolji sportista sa invaliditetom je stonoteniser Mitar Palikuća, prvak države i pojedinačno peti na Svetskom prvenstvu, najbolja sportistkinja sa invaliditetom je stonoteniserka Borislava Perić-Ranković, svetska prvakinja, zatim Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom "Spin" iz Novog Sada i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, za medalje osvojene na svetskim kupovima.

Izvor: Pokrajinska vlada

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novi sad servisne informacije isključenja jkp lisje Spens raspored sahrana i ispraćaja horoskop sahrane novi sad isključenja struje uhapšen diler betanija Novosadska racija astrologija sremska kamenica izmena trase autobusa isključenje vode novosadsko porodilište saveti obeležavanje novosadske racije JKP Vodovod i kanalizacija dnevni horoskop zdravlje elektrovojvodina bez vode bebe novorođenčad klinika za ginekologiju i akušerstvo gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zodijak raspored sahrana novi sad