Najneobičnija sujeverja širom sveta

Najneobičnija sujeverja širom sveta

Ukoliko ste sujeverna osoba i crna mačka koja vam pređe put vas čini nervoznim, znajte da bi Englezi trčali da budu među prvima koji će nakon mačke preći taj isti put. Ovo su samo neka od zanimljivih sujeverja širom sveta:

Rusija

Ukoliko vas ptica pokaki u ovoj državi znajte da je to dobar znak i da znači kako vas očekuje neki novčani dobitak.

Francuka

Ako zgazite pseći izmet levom nogom to znači da vas očekuju srećni trenuci, ali ako to uradite sa desnom nogom onda to označava nesreću.

Ruska republika Dagestan

Ako vam muva upadne u tanjir sa supom ili čorbom, znajte da vas očeuje neki lep poklon.

Grčka

Ako kijate, to je znak da vas neko spominje. Takođe, ako gajite kaktuse sa bodljama znajte da su oni dobri jer vas štite od bilo kog lošeg uticaja.

Danska

Ako polomite neki sud, bilo tanjir ili činiju, to je znak sreće i u toj državi se često polomljeni delovi daju na poklon tokom Božića.

Kina

Ukoliko naiđete na veoma dugačak rezanac u svojoj supi nemojte ga ni slučajno pregristi, jer ako ga ostavite celog i tako ga pojedete on simbolizuje prosperitet i dug život.

Nemačka

Ako mačka ide ispred vas i kreće se sa leva na desno cik-cak putanjom to označava nesreću, ali ako se kreće sa desna na levo onda to simbolizuje sreću.

Japan

U Japanu se smatra da nije poželjno noću da gledate u ogledala.

Malta

Svi satovi u crkvi su namešteni da pokazuju različito vreme kako bi zbunili đavola.

Katar

Ubijanje paukova je tabu tema u ovoj državi jer se smatra da oni štite kuće od mogućih požara.

Italija

U Italiji se smatra da su komplimenti uzrok svih nesreća.

Škotska

Mlada treba da bude prekrivena blatom kako bi bračni život bio srećan i prosperitetan.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novorođenčad isključenja struje vodovod servisne informacije odbojka havarija na vodovodu bez vode sahrane novi sad Daško i Mlađa vremenska prognoza Spens Elektrodistribucija Novi Sad radosne vesti OK Vojvodina groblje memorijal velikana raspored sahrana novi sad bez struje lisje betanija gradsko groblje almaško groblje servisne informacije novi sad novosadsko porodilište Voša bebe elektrovojvodina jkp lisje smanjen pritisak vode JKP Vodovod i kanalizacija