Najniža advokatska tarifa poskupela za 50 odsto

Najniža advokatska tarifa poskupela za 50 odsto

Upravni odbor Advokatske komore Srbije (AKS) doneo je odluku o izmeni tarifnog broja 13, tarife o nagradama i naknadama troškova za rad advokata. U obrazloženju se navodi da visina nagrade nije menjana u parničnim sporovima od 2012. godine, a uslovi poslovanja su se od tada do danas izmenili.

Odluka podrazumeva da najniža advokatska tarifa u parničnim sporovima male vrednosti, ubuduće iznosi 9.000 umesto dosadašnih 6.000 dinara. To takođe znači da će sporovi male vrednosti od sada biti oni do 750.000 dinara, umesto dosadašnjih 450.000.

Održano suđenje sa pristupom advokata u trajanju do sat vremena, koštaće 10.500 dinara, a svaki dodatni sat još 1.500. Odluka je o izmeni tarife o nagradama i naknadama troškova za rad advokata dostavljena je JP "Službeni glasnik" radi objavljivanja, prenosi "Blic".

Inače, sporovi male vrednosti su oni koji se odnose na naknade manje štete ili naknade pretrpljenih duševnih bolova i straha usled nanošenja lakših telesnih povreda. Tu spadaju i tužbe za poništaj ugovora sa bankama u delu troškova obrade kredita, tužbe zbog naplate većeg iznosa naplate vrtića i drugi sporovi koji se trenutno u Srbiji vode u velikom broju.

Oceni vest:
0
8

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milica36

  pre 971 dan i 10 sati

  Na osnovu cega ? Jer zato sto gos. Brnabic kaze da narod bolje zivi pitaj te narod na ulici kako zivi.

  Oceni komentar:
  1
  7
 • Vasa Ladacki

  pre 970 dana i 16 sati

  Ali da izdaju fiskalne racune kao mi- obicni smrtnici

  Oceni komentar:
  3
  0