Najviše vantelesnih oplodnji u Betaniji

Najviše vantelesnih oplodnji u Betaniji

Prema podacima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, prošle godine 2. 098 parova podnelo je zahtev za sprovođenje lečenja neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom, od čega je 1. 661 dobilo potvrdu da ispunjava uslove. Proces BMPO prošle godine ostvarilo je 2. 058 osiguranih lica, i to u zdravstvnim ustanovama iz Plana mreže njih 1. 613, i 445 u zdravstvenim ustanovama van Plana mreža.

Na Ginekološko - akušerskoj klinici “Narodni front” u Beogradu urađeno je 268 biomedicinski potpomognutih oplodnji, na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije 391, na Ginekološko akušerskoj klinici Kliničkog centra Vojvodine 513, Ginekološko akušerskoj klinici Kliničkog centra Niš 280, Službi za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice Valjevo 161.

Od 445 vantelesne oplodnje koje su prošle godine urađene u privatnim zdravstvenim ustanovama 138 je u Specijalnoj bolnici za ginekologiju, Jevremova, Beograd, 85 u Specijalnoj ginekološkoj bolnici “Genesis” Novi Sad, 46 u Specijalnoj ginekološkoj bolnici za lečenje steriliteta “Intermedikus bis” Beograd, 80 u Specijalnoj ginekološkoj bolnici “Ivanović” Beograd, 45 u Specijalnoj ginekološkoj bolnici za lečenje steriliteta “Beograd”, 4 u Specijalnoj bolnici za ginekologiju “Perinatal” Novi Sad, 34 u Specijalnoj bolnici za lečenje steriliteta “Spebo medikal” Leskovac, 7 u Specijalnoj bolnici za ginekologiju “Kovačević 2772 ” Beograd i 6 u Specijalnoj ginekološkoj bolnici za lečenje steriliteta “Nikolov” Kragujevac.

U prvih deset meseci ove godine usluge lečenja neplodnosti postupcima biomedicinski potpomognute oplodnje pružale su se samo u zdravstvenim ustanovama iz Plana mreže zdravstvenih ustanova. Lekarskoj komisiji zahteve je podnelo 1. 546 parova, a potvrdu za uključenje u proces BMPO dobilo je njih 1. 132.

Prema podacima RFZO tokom ove godine zdravstvene ustanove u Planu mreža zdravstvenih ustanova iskazale su kapacitete za pružanje usluga lečenja neplodnosti postupcima BMPO za 1. 516 žena. Do kraja prošlog meseca zakazale su prijem za usluge lečenja za 1. 663 osigurana lica, što je za 147 više u odnosu na plan za ovu godinu.

Republički fond nije ove godine zaključivao ugovore s privatnim ginekološkim klinikama, jer je ustanovio da državne imaju dovoljno mesta za ispunjenje svih podnetih i odobrenih zahteva.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan