NAKON 40 GODINA U NOVOM SADU: Koncert Ive Pogorelića 10. oktobra

NAKON 40 GODINA U NOVOM SADU: Koncert Ive Pogorelića 10. oktobra

Za preko četiri decenije raskošne pijanističke karijere, ostvario je autentična dostignuća, koja podjednako cene i publika i kritika, dok su njegovi koncerti širom sveta stekli status željno iščekivanih kultnih događaja.

Legendarni pijanista Ivo Pogorelić nastupiće u Novom Sadu 10. oktobra uz pratnju Vojvođanskog simfonijskog orkestra, pod upravom maestra Srboljuba Dinića, na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 20 časova. Za novosadsku publiku sviraće Koncert za klavir i orkestar br. 2 Frederika Šopena. Orkestar će još izvesti Uvertiru za operu "Čarobni strelac" K.M. fon Vebera i Simfoniju br. 4 (Italijanska) F. Mendelsona.

Nakon što je izazvao veliko interesovanje na Šopenovom pijanističkom takmičenju 1980. godine, zahvaljujući svom inovativnom tumačenju muzičkih dela i zadivljujućoj izvođačkoj tehnici, Ivo Pogorelić već naredne, 1981. godine počinje intezivnu seriju koncerata u najprestižnijim koncertnim salama u Evropi, Severnoj Americi, Australiji i Japanu. Nastupao je sa svim vodećim orkestrima današnjice, poput Bečke i Berlinske filharmonije, Londonskog, Bostonskog i Čikaškog simfonijskog orkestra, Njujorške filharmonije i mnogih drugih.


I nakon četrdeset godina, Ivo Pogorelić istim intenzitetom nastupa i oduševljava publiku širom sveta. Njegova koncertna aktivnost u tekućoj sezoni uključuje nastupe u Evropi i Severnoj Americi i programe u potpunosti posvećene delima Frederika Šopena.

Karte za koncert su u prodaji na blagajni Srpskog narodnog pozorišta, prema radnom vremenu biletarnice.
Cene ulaznica su 6.000 dinara za parter i 5.000 dinara za balkon.

Za rodukciju događaja zaduženi su Vojvođanski simfonijski orkestar i Muzička omladina Novog Sada.

Organizatori napominju da je za prisustvo koncertu neophodno nošenje zaštitne maske, kao i jedna od navedenih potvrda: o potpunoj vakcinaciji, o preležanoj bolesti Kovid-19 (datum preležane bolesti ne sme biti stariji od šest meseci), o negativnom PCR testu na Kovid-19 ne starijem od 72 sata ili o negativnom brzom antigenskom testu.

Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan