Nakon odbijanja nadležnih,Telepčani organizuju zborove građana ispred mesnih zajednica

Nakon odbijanja nadležnih,Telepčani organizuju zborove građana ispred mesnih zajednica

Građani sa Telepa organizuju zborove građana MZ "Bratsvo-Telep" i MZ "Nikola Tesla-Telep", u četvrtak 17. februara. Oni će biti održani ispred kancelarija mesnih zajednica.

Kako kažu, na ovakav korak su primorani jer im ni saveti mesnih zajednica, ni predsednica Skupštine grada nisu zakazali zborove građana, uprkos tome što su prikupili potpise i sve predali u skladu sa statutima svojih mesnih zajednica.

Podsećamo da su građani Telepa okupljeni oko inicijative "Sačuvajmo zelene površine – Telep Novi Sad", 26. januara, predali zahtev za sazivanje Zbora građana u MZ "Bratstvo Telep". Povod je bio novi nacrt PDR-a za Telep u kome nije ucrtan park koji je tražen peticijom još 2018. godine (prostor na kraju Bulevara Patrijarha Pavla kod Somborske ulice).

Odbijen zahtev za sazivanjem Zbora građana u MZ Bratstvo – Telep

Njihove komšije iz MZ "Nikola Tesla – Telep" dan kasnije takođe podnele inicijativu za Zbor građana povodom izgradnje vijadukta koji bi se već sa Bulevara Evrope izdizao ka novom mostu preko Dunava.

Odbijen još jedan zahtev za sazivanje Zbora građana na Telepu

U odgovoru, koji im je poslao VD načelnika Gradske uprava za opšte poslove njihov zahtev se odbija sa argumentom da Odluka o mesnim zajednicama, koja je donesena 24. decembra 2021. godine, ne predviđa da je u nadležnosti Saveta MZ i sazivanje zborova građana.

Prvi zbor će biti održan, u 17 sati, u parku pored MZ "Bratstvo – Telep", a teme su plan za neuređenu zelenu površinu omeđenu Somborskom ulicom i Bulevarom patrijarha Pavla i novi plan uređenja postojećeg igrališta omeđenog Ticanovom, Banijskom i Bulevarom patrijarha Pavla.Drugi zbor počinje u 18 časova ispred MZ "Nikola Tesla – Telep", a tema je plan izgradnje vijadukta na Bulevaru Evrope.

Organizatori napominju da građani sa mestom prebivališta u ovim mesnim zajednicama na zbor treba da ponesu ličnu kartu radi evidentiranja prisustva i glasanja i poručuju da će se 17. februara na Telepu braniti pravo svih nas da se pitamo o tome kako će izgledati naš grad i kako će izgledati naš život u ovom gradu.

Ujedno, pozivaju sve Novosađane da dođu i podrže ih.

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan