Nakon Podbare i Grbavice, kulturnu stanicu dobija i Klisa

Nakon Podbare i Grbavice, kulturnu stanicu dobija i Klisa

Početak radova na novoj kulturnoj stanici na Klisi planiran je za mesec dana, a do tada će u ovom delu grada raditi kancelarija koja će imati gotovo istu funkciju kao buduća kulturna stanica. U planu je da kancelarija bude otvorena polovinom septembra na Sentandrejskom putu 106b, u okviru Sportskog centra "Slana bara", saopšteno je danas iz Fondacije "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture".

Nakon što su prošle godine otvorene kulturne stanice na Grbavici i Podbari, "Eđšeg" i "Svilara", izgradnja kulturne stanice na Klisi, kaže se u saopštenju, nastavak je procesa decentralizacije kulture odnosno aktiviranja drugih delova grada u kreiranje kulturnih sadržaja uz angažovanje sugrađana, a u okviru projekta "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture".

Zadatak kancelarije, kao privremenog objekta od tridesetak kvadrata biće da pruži umetničke i edukativne programe za lokalno stanovništvo, ali i da to bude novo mesto za okupljanje zajednice, kao i realizaciju projekata prestonice kulture, navode u Fondaciji.


– Uz nove sadržaje, novi prostor za kulturu na Klisi doprineće da se lokalnim nevladinim organizacijama i kreativnim pojedincima pruži podrška i pomogne u kreiranju i realizaciji njihovih aktivnosti –
 isiču u Fondaciji "Novi Sad 2021".

Građani će u privremenom prostoru imati prilike i da se informišu o izgradnji buduće kulturne stanice, njenom izgledu, sadržajima i mogućnostima koje će imati po pitanju angažovanja u stvaranju kulturne slike tog dela Novog Sada.

Ova kancelarija će, takođe, biti mesto na kojem će se sugrađani informisati i o ostalim programima i sadržajima koji se realizuju u okviru projekta "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture", budućim planovima, pripremama za godinu titule, stoji u saopštenju. 

Adresa buduće kulturne stanice "Klisa" biće ugao Čenejske i Ritske ulice, a nalaziće se na parceli od 2.500 kvadrata na mestu montažnog objekta koji koriste lokalna mesna zajednica i Klub penzionera. Kulturna stanica Klisa dobila je građevinsku dozvolu u martu ove godine prema kojoj stanovnici tog dela grada dobijaju prostor za kulturu veličine oko 760 kvadrata, navodi se na kraju saopštenja iz Fondacije "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture" 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nikola

  pre 343 dana i 12 sati

  Poštovani
  Kulturni Centar Slana bara se gradi na Slanoj bari raslrsnica Čenejske i Ritske ulice pored sportskog centra Slana bara.
  I vi plasirate informaciju da se gradi Kulturni centar na klisi.
  Molili bi smo Vas da neširite dezinformacije.
  Mesna zajednica Slana bara
  Mesna zajednica Klisa
  To su dve nezavisne samostalne odvojene celine.
  Kada informišete Slanobarce neubacujte klsane i obrnuto.
  To kao Podbara i Salajka nije isto.....
  Vi informacije morate tačne da plasirate
  MORATE DA ZNATE DELOVE GRADA. OBAVEZNO
  A ne gradjane da pogrešno informišete.

  Oceni komentar:
  0
  7
 • Sandra

  pre 338 dana i 9 sati

  Tačno tako Sportski Centar Slana Bara ne klisa nemojte zbunjivati narod

  Oceni komentar:
  0
  3