Nakon podrške Dr Turkulov na sajtu Eparhije bačke, za sutra najavljen protest "zahvalnih pacijenata"

Nakon podrške Dr Turkulov na sajtu Eparhije bačke, za sutra najavljen protest "zahvalnih pacijenata"

Nakon turbuletnih događanja u Kliničkom centru Vojvodine u kojima su ostavke davane, deljene i povlačene i gde, na kraju krajeva, nakon raznih informacija i ne znamo da li su dr Vesna Turkulov i dr Edita Stokić ostale na svojim funkcijama, pojavili su se glasovi podrške smenjenoj upravnici Klinike za infektivne bolesti.

Naime, prvo se 11. decembra na sajtu Eparhije bačke pojavio apel podrške dr Vesni Turkulov od strane protojereja Vladana Simića, "jednog od mnogobrojnih blagodarnih pacijenata" ove doktorke, a zatim se na društvenim mrežama počeo širiti poziv za skup podrške koji bi trebalo da se održi u četvrtak, 16. decembra iza zgrade Banovine. 

Pod nazivom "Uspeh se ne prašta" protojerej ističe da smo u vremenu, "kada sa svih strana slušamo o odlivu mozgova i o našim lekarima koji napuštaju Srbiju i hrle u Zapadnu Evropu i zemlje Novog sveta", postali svedoci "bahatosti i trijumfa pokvarenosti, zavisti i podlosti".

Reč je o besprizornoj hajci koja se već najmanje dve godine vodi protiv prof. Dr Vesne Turkulov, redovnog profesora i Šefa katedre za infektivne bolesti na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, sada već bivše upravnice Infektivne klinike Kliničkog centra Vojvodine i jednog od najuspešnijih lekara koje Srbija ima. Možda dr Turkulov nije jedina kojoj se čini nepravda, ali je sigurno jedinstven slučaj da se vrhunskom lekaru i dokazanom stručnjaku za virus Covid 19 zamera zbog lečenja pacijenata i zabranjuje rad sa pacijentima obolelim od koronavirusa. I, kao dodatak na skupoću, sve se to čini u trenutku kada u Srbiji ima na hiljade ljudi dnevno zaraženih i kada se epidemiji ne nazire kraj – piše Simić.

On podseća da je zbog svoje "bespoštedne borbe sa koronom" Turkulov dobila mnoštvo priznanja – "orden od Predsednika države, Oktobarsku nagradu Grada Novog Sada i, kao krunu svega, u znak priznanja za odanost Crkvi i delatnu ljubav prema bližnjima" – Visoko odlikovanje Srpske Pravoslavne Crkve, orden Svetog Save drugog stepena. 

Istog dana bila je i kuma gradske slave i sedela za istom trpezom sa onima koji će, bez opravdanog razloga i iz čiste sujete i pakosti, samo nekoliko dana kasnije, doneti rešenje o njenoj suspenziji i smeni sa mesta upravnice Infektivne klinike, zbog lečenja pacijenata od korona virusa – negoduje Simić. 

On ističe da, i pored različitih izjava, dr Turkulov nije vraćena na svoju funkciju i navodi da se nešto mora učiniti.

Ako čitava stvar uskoro ne dobije jedini mogući razumni i pošteni epilog, nama, običnim građanima i blagodarnim pacijentima dr Vesne Turkulov, ne preostaje ništa drugo nego da se okupimo na nekom javnom mestu i da svi zajedno podržimo našu dragu doktoricu Vesnu, a od onih koji su zloupotrebili svoje položaje zatražimo ostavke – predlaže protojerej.

Ubrzo nakon ovog teksta društvenim mrežama je počeo da krući poziv na protest koji bi trebalo da se održi u četvrtak, 16. decembra u 9.30 časova, iza zgrade Banovine. kako se navodi u pozivu, prisutni će tom prilikom predati i "zahtev predsedavajućem Skupštine AP Vojvodine da se dr Turkulov vrati na mesto upravnika Infektivne klinike".


Podsećamo, u KCV-u već nekoliko nedelja traje "vanredno stanje" nakon što je otkriveno da se na Klinici za infektivne bolesti vodilo "tajno" (VIP) odeljenje. To je rezultiralo smenom upravnice dr Vesne Turkulov, nakon čega je čitava situacija prerasla u sukob dve struje unutar Srpske napredne stranke.

Ubrzo je objavljeno da je dr Edita Stokić na bolovanju, da će je na funkciji zameniti dr NIkolić, zatim je potvrđena vest da je ona podnela ostavku iz "ličnih razloga",a ubrzo je tu informaciju demantovao pokrajinski premijer Igor Mirović rečima da je "najbolje da svi rade svoj posao". 

Oceni vest:
10
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Neime

  pre 419 dana i 18 sati

  Podrška od svih pacijenata i pre i u toku covid-19, ukoliko je još zainteresovana sa tu funkciju. Moguće da će se naći neko sa boljim referencama i napredniji za to mesto, ukoliko se dovoljno obrazovao kod nje.

  Oceni komentar:
  1
  2
 • Sonja

  pre 418 dana i 23 sata

  Kakvo je ovo ludilo?oni su lekari.ucili,skolovali se da lece ljude.oni nisu politicari.zbog cega podrska nekome ili necemu?kakve funkcije ,kakve gluposti...normalan covek ne moze da razume cim se to oni bave.

  Oceni komentar:
  0
  5
 • Razmena mišljenja

  pre 418 dana i 22 sata

  Ne sviđaju se Partiji, a?

  Oceni komentar:
  1
  3