Nakon ročišta u slučaju seksualnog uznemiravanja roditelji zlostavljane dece užasnuti ponašanjem optuženog na sudu

Nakon ročišta u slučaju seksualnog uznemiravanja roditelji zlostavljane dece užasnuti ponašanjem optuženog na sudu

U Višem sudu u Somboru održan je drugi glavni pretres koji se vodi protiv pedagoškog asistenta u vrtiću u Odžacima. Pretres je trajao nešto manje od tri sata. I. O. (26) se sumnjiči da je seksualno uznemiravao mališane u predškolskoj ustanovi.

Prvi glavni pretres održan je 26. marta. Suđenje je počelo prvim pripremnim ročištem 14. februara ove godine.

Pedagoški asistent je uhapšen 7. maja 2023. godine, nakon što su roditelji prijavili da je nedozvoljeno fotografisao decu u vrtiću "Poletarac".

Podignuta optužnica protiv vaspitača-pedofila iz Odžaka

Advokatica roditelja oštećene dece navela je za N1 da je zbog velikog broja oštećene maloletne dece suđenje zatvoreno za javnost. Jelena Sekulić kaže da je slučaj vrlo komplikovan, tako da ne može da predvidi koliko će ovo suđenje trajati.

Imajući u vidu da je javnost isključena, ja apsolutno Vama ne mogu reći ništa. Mogu da Vam kažem samo da je postupak u glavnoj fazi pretresa, da se izvode dokazi – izjavila je advokatica roditelja oštećene dece za N1.

Roditelji su vidno uznemireni izašli posle održanog ročišta i rekli za N1 da osumnjičeni nije pokazivao znake kajanja za vreme glavnog pretresa.

Posle svih ovih priča oštećenih roditelja koje nisam znala, užasno se osećam. Znači, kao u nekom filmu, verujte mi. Priče su strašne. Nadam se samo da će se što pre završiti, jer je ovo mučenje za sve nas – rekla je jedna od majki oštećenog deteta Nataša Pavlović.

Majka drugog oštećenog deteta Snežana Stefanović je podelila sa N1 svoj doživljaj na suđenju.

Videti osobu koja unutra sedi tako hladno, znajući šta je uradio i način na koji je uradio…jako loše. Samo se produžava ova agonija i roditelji, pa samim tim i deca su u što većoj agoniji – navela je Stefanović.

 
Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan