Nakon saslušanja Novosađanke u Budvi zvanično potvrđeno da nije bilo otmice dece

Nakon saslušanja Novosađanke u Budvi zvanično potvrđeno da nije bilo otmice dece

Crnogorska policija saopštila je danas da su njeni službenici "nedvosmisleno utvrdili da na teritoriji Podgorice nije bilo pokušaja otmice maloletne dece". Mediji su raniji objavili da je budvanska policija uhapsila državljanku Srbije K. B. (37) iz Novog Sada, za koju se sumnja da je juče u Podgorici pored puta na autobuskim stajalištima zaustavljala automobil i dozivala decu da uđu u vozilo.

U saradnji sa budvanskom policijom K. B. je locirana i dovedena u prostorije Centra bezbednosti Podgorica, gde su od nje prikupljena obaveštenja, prenosi RTV.

Ona je u izjavi navela da je u najboljoj nameri deci ponudila prevoz i da je nakon što su deca to odbila, nastavila kretanje, čemu je svedočio i taksista.

Takođe, sa taksi vozila je izuzet GPS kojom prilikom je utvrđeno da se vozilo kretalo bez zadržavanja na bilo kojim drugim lokacijama, a koje su juče tokom dana objavljivane u medijima i na društvenim mrežama kao lokacije na kojima su navodno pokušavane otmice maloletne dece.

O događaju je obavešten držvani tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, a koji je upoznat sa svim činjenicama u odnosu na predmetni događaj, nakon čega se izjasnio da u radnjama navedenog lica nema elemenata krivičnog dela.

S obzirom na to da je reč o stranoj državljanki, policija je utvrdila da K. B. nema uredno prijavljen boravak, te je shodno Zakonu o strancima lišena slobode i danas uz prekršajnu prijavu granične policije privedena Sudu za prekršaje koji joj je izrekao novčanu kaznu i meru proterivanja iz Crne Gore zbog nezakontog boravka, zaključuje se u saopštenju.

 

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan