Nakon tragedije u Hrvatskoj: Nadležni tvrde da Srbija nije uvozila jaja iz Poljske

Nakon tragedije u Hrvatskoj: Nadležni tvrde da Srbija nije uvozila jaja iz Poljske

Srbija ove godine nije uvozila konzumna jaja iz Poljske, saopštila je danas Uprava za veterinu Srbije reagujući na informacija da je jedno dete u Hrvatskoj umrlo, a dva deteta su u kritičnom stanju zbog trovanja salmonelom iz jaja uvezenih iz Poljske.

- U toku 2016. godine u Srbiju je uvezeno 12 pošiljaka konzumnih jaja i to sve iz Bosne i Hecegovine u količini od 164.040 kilograma i sve analize su bile ispravne i kontrolisane na salmonelozu pre puštanja u promet - navodi se u saopštenju Uprave.

Istaknuto je da je iz Poljske 2016. godine uvezeno 109.839 kilograma jaja u prahu, belance u prahu i žumance u prahu, i sve pošiljke su bile ispravne i puštene u promet.

- Sve pošiljke konzumnih jaja, uključujući i one koje se uvezu u Srbiju, podležu propisanim kontrolama, a pogotovo na salmonelozu pre puštanja u promet na naše tržište - navela je Uprava za veterinu Ministarsta poljoprivrede.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskopski znaci JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište opens distrikt Elektrodistribucija Novi Sad raspored sahrana novi sad izmena režima saobraćaja novorođenčad astrologija isključenje vode servisne informacije novi sad sahrane horoskop bebe jkp isključenja struje betanija elektrovojvodina raspored sahrana i ispraćaja novosadska policija bez struje servisne informacije Evropska noć istraživača 2019 Novo naselje opens 2019 klinika za ginekologiju i akušerstvo noć istraživača Isključenje struje jkp lisje bez vode