Nakon zamalo izbegnute tragedije, Momirović najavio stroge kazne za one koji pretrčavaju prugu (VIDEO)

Nakon zamalo izbegnute tragedije, Momirović najavio stroge kazne za one koji pretrčavaju prugu (VIDEO)

Posle, srećom, odnosno, pribranošću jednog putnika, izbegnute tragedije 29. aprila u Tošinom bunaru "Infrastruktura železnice Srbije" je, po ko zna koji put, upozorila i apelovala na građane da ne prelaze preko koloseka brze pruge Beograd–Novi Sad na mestima gde to nije dozvoljeno da ne bi nastradali i ugrozili bezbednost celokupnog železničkog saobraćaja na ovom pravcu na kom vozovi saobraćaju brzinom i od 200 kilometara na sat.

U saopštenju "Infrastruktura železnice Srbije" prikazan je i video snimak sa nadzornih kamera kada je u železničkom stajalištu Tošin bunar u Beogradu, u petak sačuvan život jedne žene, "samo zahvaljujući prisebnosti i brzoj reakciji prisutnih osoba".

Naime, jedna ženska osoba krenula je da prelazi preko koloseka u Tošinom bunaru sa torbama u rukama, ali nije mogla da se popne na peron i čovek koji je primetio šta se događa, pomogao joj je da se skloni sa pruge i spasao joj život svega nekoliko sekundi pre nego što je naišao brzi voz "Soko".


Čovek koji je sprečio tragediju, na kraju se preksrstio, a žena koja je zamalo izbegla smrt sigurno više ovo neće raditi.

Kako javljaju "Večernje novosti", Vlada Srbije će, po hitnom postupku, promeniti regulative kako bi neodgovorno ponašanje građana prilikom prelaska pruge oštrije kažnjavalo, najavio je Tomislav Momirović, ministar saobraćaja.

Izvor: Moj Novi Sad, Večernje novosti

Oceni vest:
13
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Branimir

  pre 102 dana i 6 sati

  Da je posle toga neko isamarao tu zenu(vaspitna mera) odgovarao bi za siledzijstvo, a o prekrsajnom ili drugom postupku protiv nje nema ni govora!

  Oceni komentar:
  1
  8
 • ana

  pre 101 dan i 21 sat

  Svaka čast prisebnom momku

  Oceni komentar:
  0
  6