Nakon zmije u paketu, u proceduri novi zakon

Nakon zmije u paketu, u proceduri novi zakon

Inspektori za poštanske usluge, u saradnji sa predstavnicima policijske uprave i inspektorima zaštite životne sredine, sproveli su vanredni terenski nadzor u Jagodini, nakon što je u oštećenom poštanskom paketu  poslatom iz ovog grada u Novi Sad, pronađena živa zmija.

Državna sekretaka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije Tatjana Matić izjavila je u ponedeljak 20. avgusta da je protiv pošiljaoca paketa podneta krivična prijava zbog zlostavljanja životinja i falsifikovanja isprava, s obzirom na to da je naveo neistinite podatke koji se odnose na sadržinu pošiljke u poštanskim ispravama.

- Imajući u vidu brojne opasnosti koje mogu nastati usled slanja pošiljaka sa nedozvoljenim sadržajem, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je unapredilo postojeću regulativu kako bi dodatno zaštitilo građane od ovakvih situacija. Sačinjen je Predlog zakona o poštanskim uslugama, koji je usvojen od strane Vlade i za koji se očekuje da će u najkraćem mogućem roku biti usvojen i u Narodnoj skupštini – rekla je Matić.

Državna sekretarka je naglasila da će se ovim zakonskim rešenjem uvesti obaveza identifikacije pošiljalaca otkupnih, vrednosnih i pošiljaka sa ličnim uručenjem i evidentiranja registarskog broja ličnih isprava pošiljalaca, odnosno primalaca navedenih pošiljaka, navodi se  u saopštenju.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bebe servisne informacije novi sad obustava rada isključenja struje Bukovac klinika za ginekologiju i akušerstvo bez vode Isključenje struje dnevni horoskop bez struje štrajk u pošti novorođenčad horoskop isključenje vode Elektrodistribucija Novi Sad zodijak raspored sahrana novi sad Spens sahrane novi sad elektrovojvodina pošte srbije JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza novi sad jkp lisje novosadsko porodilište astrologija štrajk poštara raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije betanija