Nakon zmije u paketu, u proceduri novi zakon

Nakon zmije u paketu, u proceduri novi zakon

Inspektori za poštanske usluge, u saradnji sa predstavnicima policijske uprave i inspektorima zaštite životne sredine, sproveli su vanredni terenski nadzor u Jagodini, nakon što je u oštećenom poštanskom paketu  poslatom iz ovog grada u Novi Sad, pronađena živa zmija.

Državna sekretaka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije Tatjana Matić izjavila je u ponedeljak 20. avgusta da je protiv pošiljaoca paketa podneta krivična prijava zbog zlostavljanja životinja i falsifikovanja isprava, s obzirom na to da je naveo neistinite podatke koji se odnose na sadržinu pošiljke u poštanskim ispravama.

- Imajući u vidu brojne opasnosti koje mogu nastati usled slanja pošiljaka sa nedozvoljenim sadržajem, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je unapredilo postojeću regulativu kako bi dodatno zaštitilo građane od ovakvih situacija. Sačinjen je Predlog zakona o poštanskim uslugama, koji je usvojen od strane Vlade i za koji se očekuje da će u najkraćem mogućem roku biti usvojen i u Narodnoj skupštini – rekla je Matić.

Državna sekretarka je naglasila da će se ovim zakonskim rešenjem uvesti obaveza identifikacije pošiljalaca otkupnih, vrednosnih i pošiljaka sa ličnim uručenjem i evidentiranja registarskog broja ličnih isprava pošiljalaca, odnosno primalaca navedenih pošiljaka, navodi se  u saopštenju.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

lisje smanjen pritisak vode bez vode novorođenčad memorijal velikana servisne informacije novi sad Spens odbojka Daško i Mlađa JKP Vodovod i kanalizacija epk 2021 Elektrodistribucija Novi Sad almaško groblje bebe jkp lisje groblje betanija gradsko groblje bez struje sahrane elektrovojvodina raspored sahrana novi sad sahrane novi sad raspored sahrana i ispraćaja isključenja struje novosadsko porodilište havarija na vodovodu servisne informacije OK Vojvodina radosne vesti