Naplata ulaska u Dunavski i Kamenički park procenjena kao neizvodljiva

Naplata ulaska u Dunavski i Kamenički park procenjena kao neizvodljiva

Iako je cenovnik već usvojen, iz "Gradskog zelenila" poručuju da se ulaz u omiljene gradske oaze hladovine ipak neće naplaćivati.

Građani bi ulazak u Dunavski park trebalo da plaćaju 100 dinara po osobi, a pravljenje fotografije čak 2.000 dinara, predviđa Zakon o naknadama za korišćenje javnih dobara koji je donet prošle godine i cenovnik koji je usvojio Nadzorni odbor "Gradskog zelenila" u aprilu ove godine, asaznaje portal 021.rs.

Ipak, u JKP "Gradsko zelenilo" kažu da su odlučili da ne naplaćuju ove naknade, jer je procenjeno da je to neizvodljivo zbog velikog broja ulaza i zbog toga što mnogi građani samo prolaze kroz Dunavski park, kao i zbog činjenice da danas skoro svako ima moblini telefon koji pravi fotografije i video zapise. Kako navode u ovom preduzeću za 021.rs, nemaju nikakvu preporuku od viših republičkih instanci kako da primene ove zakonske odredbe.

– Poseta parku i naplata od 100 dinara po posetiocu jednostavno je nemoguća iz više razloga. Prvo, ne zna se ko je došao u park da uživa u njemu i upozna se sa njegovim vredostima, a ko ga koristi samo kao prečicu prilikom kretanja. Drugo, ko bi naplaćivao ulaz u park i gde, kada nije ograđen? Kada je u pitanju nekomercijalno fotografisanje i snimanje kamerom običnih posetilaca, to niti je moguće, niti bi bilo korektno naplaćivati. Velika većina građana poseduje mobilne telefone sa fotoaparatom i kamerom. Koliko radnika bi bilo potrebno angažovati da radi posao kontrole i naplate i da li bi to uopšte bilo isplativo i korektno prema građanima? Mislim da je to jednostavno neizvodljivo – navodi Ivan Nožinić, portparol "Gradskog zelenila", za portal Radija 021.

Oceni vest:
7
5

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • podbarac

  pre 94 dana i 7 sati

  kojoj budali je to palo na pamet , pogubili se skroz

  Oceni komentar:
  1
  32
 • Asterix

  pre 93 dana i 8 sati

  Još da nam ispred ulaza u zgradu postave jednog sa torbicom da naplaćuje izlazak na ulici i kompletno ludilo!

  Oceni komentar:
  1
  9
 • Saška

  pre 93 dana i 5 sati

  Svašta! Ko neki park pa da naplaćuju ulaz, kao da ima nešto da se vidi. Ništa posebno.

  Oceni komentar:
  0
  2
 • Irena Kuvizic

  pre 92 dana i 18 sati

  Kojem li je genijalnom naprednjaku pala ova ideja na ono mesto gde bi trebala da bude pamet. U ova opsta dobra su generacije stanovnika ove zemlje ulagale pare, placajuci poreze, a sad jos treba i ulaznice da placamo. Ko sve vodi ovu zemlju, nije ni cudo. Sta radite bre!

  Oceni komentar:
  0
  4
štrand raspored sahrana i ispraćaja hrana JKP Vodovod i kanalizacija jkp lisje radosne vesti novosadsko porodilište isključenja struje servisne informacije novi sad bez vode opens 2019 betanija havarija na vodovodu bez struje bebe sahrane almaško groblje opens distrikt gradsko groblje groblje elektrovojvodina lisje raspored sahrana novi sad vremenska prognoza OK Vojvodina Elektrodistribucija Novi Sad sahrane novi sad Spens novorođenčad servisne informacije