Naplata ulaska u Dunavski i Kamenički park procenjena kao neizvodljiva

Naplata ulaska u Dunavski i Kamenički park procenjena kao neizvodljiva

Iako je cenovnik već usvojen, iz "Gradskog zelenila" poručuju da se ulaz u omiljene gradske oaze hladovine ipak neće naplaćivati.

Građani bi ulazak u Dunavski park trebalo da plaćaju 100 dinara po osobi, a pravljenje fotografije čak 2.000 dinara, predviđa Zakon o naknadama za korišćenje javnih dobara koji je donet prošle godine i cenovnik koji je usvojio Nadzorni odbor "Gradskog zelenila" u aprilu ove godine, asaznaje portal 021.rs.

Ipak, u JKP "Gradsko zelenilo" kažu da su odlučili da ne naplaćuju ove naknade, jer je procenjeno da je to neizvodljivo zbog velikog broja ulaza i zbog toga što mnogi građani samo prolaze kroz Dunavski park, kao i zbog činjenice da danas skoro svako ima moblini telefon koji pravi fotografije i video zapise. Kako navode u ovom preduzeću za 021.rs, nemaju nikakvu preporuku od viših republičkih instanci kako da primene ove zakonske odredbe.

– Poseta parku i naplata od 100 dinara po posetiocu jednostavno je nemoguća iz više razloga. Prvo, ne zna se ko je došao u park da uživa u njemu i upozna se sa njegovim vredostima, a ko ga koristi samo kao prečicu prilikom kretanja. Drugo, ko bi naplaćivao ulaz u park i gde, kada nije ograđen? Kada je u pitanju nekomercijalno fotografisanje i snimanje kamerom običnih posetilaca, to niti je moguće, niti bi bilo korektno naplaćivati. Velika većina građana poseduje mobilne telefone sa fotoaparatom i kamerom. Koliko radnika bi bilo potrebno angažovati da radi posao kontrole i naplate i da li bi to uopšte bilo isplativo i korektno prema građanima? Mislim da je to jednostavno neizvodljivo – navodi Ivan Nožinić, portparol "Gradskog zelenila", za portal Radija 021.

Oceni vest:
7
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • podbarac

  pre 1265 dana i 11 sati

  kojoj budali je to palo na pamet , pogubili se skroz

  Oceni komentar:
  1
  32
 • Asterix

  pre 1264 dana i 12 sati

  Još da nam ispred ulaza u zgradu postave jednog sa torbicom da naplaćuje izlazak na ulici i kompletno ludilo!

  Oceni komentar:
  1
  10
 • Saška

  pre 1264 dana i 9 sati

  Svašta! Ko neki park pa da naplaćuju ulaz, kao da ima nešto da se vidi. Ništa posebno.

  Oceni komentar:
  0
  3
 • Irena Kuvizic

  pre 1263 dana i 22 sata

  Kojem li je genijalnom naprednjaku pala ova ideja na ono mesto gde bi trebala da bude pamet. U ova opsta dobra su generacije stanovnika ove zemlje ulagale pare, placajuci poreze, a sad jos treba i ulaznice da placamo. Ko sve vodi ovu zemlju, nije ni cudo. Sta radite bre!

  Oceni komentar:
  0
  5