NAPOKON: Vozovi od subote saobraćaju preko novog "Žeželja"

NAPOKON: Vozovi od subote saobraćaju preko novog "Žeželja"

Od 7. aprila, tačno u podne, preko novog mosta na Dunavu kod Novog Sada krenuće redovan železnički saobraćaj – nepunih 19 godina od rušenja starog Žeželjevog mosta tokom NATO bombardovanja.

Kako piše "Dnevnik", radovi na novom mostu bliže se kraju, a do sada se sav železnički saobraćaj obavljao preko privremenog montažno-demontažnog drumsko-železničkog mosta. Međutim, navodi novosadski dnevni list, zbog preusmeravanja pruge na novi, trajni most i završne testove opterećenja, biće obustavljen železnički saobraćaj i preko privremenog mosta, ali će, po svemu sudeći, od Uskrsa po julijanskom kalendaru pa nadalje vozovi ići preko novog mosta.

"Dnevnik" navodi i da je u proteklih nekoliko dana završeno asfaltiranje kolovoza za drumski saobraćaj na mostu, a testovi opterećenja počeli su od utorka – prvo je na most izašlo više od 30 kamiona od po 24 tone, a testiranje je nastavljeno u sredu sa 36 kamiona od 24 tone i 32 vagona.

Da podsetimo, prelazak vozova preko montažnog mosta obustavljen je, zbog radova, od sinoć do subote, 7. aprila, a kako će do tada funkcionisati železnički saobraćaj pogledajte OVDE.

 

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan