Napreduju radovi na izgradnji kružnog toka u Sremskoj Kamenici

Napreduju radovi na izgradnji kružnog toka u Sremskoj Kamenici

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišli su radove na izgradnji kružnog toka u Sremskoj Kamenici. Reč je o investiciji vrednoj 90,5 miliona dinara, a zajednički je finansiraju Grad i Pokrajina.

Na neuređenoj četvorokrakoj raskrsnici ulica Put doktora Goldmana, Moše Pijade i Branislava Bukurova, nije bio omogućen zadovoljavajući protok vozila, kao ni bezbedno kretanje pešaka i biciklista.

– Ovo je samo jedan od primera dobre saradnje sa Pokrajinskom vladom. Taj projekat je bio neophodan radi bolje saobraćajne komunikacije prema institutima u Sremskoj Kamenici. Za tri meseca biće izgrađena moderna saobraćajnica sa pešačkim i biciklističkim stazama, a time će se dalje razvijati komunalna infrastruktura u tom delu grada. Samo ove godine, od Pokrajine ćemo za investicione aktivnosti dobiti gotovo pola milijarde dinara, i nastojaćemo da takvu dinamiku saradnje nastavimo. U ovom delu grada brojni su izazovi, čeka nas rešavanje pitanja kanalizacije na Popovici, verujem da ćemo na leto konačno krenuti sa poslednjom fazom izgradnje vodovoda i kanalizacije u naselju Bocke, a pred nama je i rešavanje nelegalnog vodovoda na Tatarskom brdu. I dalje ima nedostataka, očekivanja su velika, ali idemo ka boljem i to rešavanjem decenijskih problema, korak po korak. Razumem nestrpljenje, i obećavam da ćemo nastaviti da investiramo u sve delove grada, od Ledinaca do Kovilja i od Stepanovićeva do Begeča – naglasio je gradonačelnik Vučević.

U početnoj fazi izgradnje kružnog toka u Kamenici, obavljeni su radovi na izmeštanju podzemnih instalacija (vodovodne i kanalizacione mreže) iz zone raskrsnice na novu trasu, a putarski radovi odvijaju se planiranom dinamikom. Trenutno su u toku iskopi, nasip peska prema Ulici doktora Goldmana. Investicija podrazumeva i izgradnju novog javnog osvetljenja, koja prati putarske radove, a tokom njene realizacije, saobraćaj nijednog momenta neće biti u prekidu, odnosno vozilima će sve vreme biti omogućen prilaz Institutu.

Kako je ocenio Igor Mirović, zajedničke investicije Grada i Pokrajine, realizuju se prema planu.

– Izdvojili smo sredstva ne samo za ovaj kružni tok, već i za prvu i drugu fazu uređenja Kameničkog parka, završavamo radove na Centralnoj kuhinji PU "Radosno detinjstvo" pripremamo se za rekonstrukciju Ulice Marka Miljanova, a signal iz nove zgrade RTV-a biće pušten 25. novembra ove godine. Takođe, završavamo Naučno-tehnološki park, a Grad svojim sredstvima završava izgradnju novog objekta Muzičko-baletske škole. Očigledno je da imamo dobru sinergiju na svakom polju i zato su rezultati ovako značajni – istakao je predsednik Pokrajinske vlade.

Oceni vest:
1
5

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Saša

  pre 31 dan i 17 sati

  Neka dođe gradonačelnik u Sremsku Kamenicu u osnovnu školu "JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ" i neka vidi kako izgleda učionica prvog razreda.Dok se milioni troše na sve i svašta,prvaci nemaju normalnu i bezbedanu podnu oblogu u učionici.Dete se čak povredilo kada je zapelo za pokidanu podnu oblogu i razbilo glavu udarcem u sto( dve kopče na povredi).

  Oceni komentar:
  1
  2
bebe isključenja struje novosadsko porodilište Elektrodistribucija Novi Sad vremenska prognoza novi sad sahrane Isključenje struje isključenje vode Novo naselje bez vode odbojka JKP Vodovod i kanalizacija RHMZ raspored sahrana novi sad novorođenčad vremenska prognoza betanija elektrovojvodina Republički hidrometeorološki zavod novosađani novi sad gradsko groblje servisne informacije novi sad bez struje Hitna pomoć javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija jkp lisje Vreme u Novom Sadu Spens klinika za ginekologiju i akušerstvo