Napreduju radovi na izgradnji kružnog toka u Sremskoj Kamenici

Napreduju radovi na izgradnji kružnog toka u Sremskoj Kamenici

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišli su radove na izgradnji kružnog toka u Sremskoj Kamenici. Reč je o investiciji vrednoj 90,5 miliona dinara, a zajednički je finansiraju Grad i Pokrajina.

Na neuređenoj četvorokrakoj raskrsnici ulica Put doktora Goldmana, Moše Pijade i Branislava Bukurova, nije bio omogućen zadovoljavajući protok vozila, kao ni bezbedno kretanje pešaka i biciklista.

– Ovo je samo jedan od primera dobre saradnje sa Pokrajinskom vladom. Taj projekat je bio neophodan radi bolje saobraćajne komunikacije prema institutima u Sremskoj Kamenici. Za tri meseca biće izgrađena moderna saobraćajnica sa pešačkim i biciklističkim stazama, a time će se dalje razvijati komunalna infrastruktura u tom delu grada. Samo ove godine, od Pokrajine ćemo za investicione aktivnosti dobiti gotovo pola milijarde dinara, i nastojaćemo da takvu dinamiku saradnje nastavimo. U ovom delu grada brojni su izazovi, čeka nas rešavanje pitanja kanalizacije na Popovici, verujem da ćemo na leto konačno krenuti sa poslednjom fazom izgradnje vodovoda i kanalizacije u naselju Bocke, a pred nama je i rešavanje nelegalnog vodovoda na Tatarskom brdu. I dalje ima nedostataka, očekivanja su velika, ali idemo ka boljem i to rešavanjem decenijskih problema, korak po korak. Razumem nestrpljenje, i obećavam da ćemo nastaviti da investiramo u sve delove grada, od Ledinaca do Kovilja i od Stepanovićeva do Begeča – naglasio je gradonačelnik Vučević.

U početnoj fazi izgradnje kružnog toka u Kamenici, obavljeni su radovi na izmeštanju podzemnih instalacija (vodovodne i kanalizacione mreže) iz zone raskrsnice na novu trasu, a putarski radovi odvijaju se planiranom dinamikom. Trenutno su u toku iskopi, nasip peska prema Ulici doktora Goldmana. Investicija podrazumeva i izgradnju novog javnog osvetljenja, koja prati putarske radove, a tokom njene realizacije, saobraćaj nijednog momenta neće biti u prekidu, odnosno vozilima će sve vreme biti omogućen prilaz Institutu.

Kako je ocenio Igor Mirović, zajedničke investicije Grada i Pokrajine, realizuju se prema planu.

– Izdvojili smo sredstva ne samo za ovaj kružni tok, već i za prvu i drugu fazu uređenja Kameničkog parka, završavamo radove na Centralnoj kuhinji PU "Radosno detinjstvo" pripremamo se za rekonstrukciju Ulice Marka Miljanova, a signal iz nove zgrade RTV-a biće pušten 25. novembra ove godine. Takođe, završavamo Naučno-tehnološki park, a Grad svojim sredstvima završava izgradnju novog objekta Muzičko-baletske škole. Očigledno je da imamo dobru sinergiju na svakom polju i zato su rezultati ovako značajni – istakao je predsednik Pokrajinske vlade.

Oceni vest:
1
5

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Saša

  pre 122 dana i 9 sati

  Neka dođe gradonačelnik u Sremsku Kamenicu u osnovnu školu "JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ" i neka vidi kako izgleda učionica prvog razreda.Dok se milioni troše na sve i svašta,prvaci nemaju normalnu i bezbedanu podnu oblogu u učionici.Dete se čak povredilo kada je zapelo za pokidanu podnu oblogu i razbilo glavu udarcem u sto( dve kopče na povredi).

  Oceni komentar:
  1
  2
sahrane gradsko groblje vremenska prognoza matičar novi sad raspored sahrana novi sad Vreme u Novom Sadu servisne informacije novosađani servisne informacije novi sad isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija bez vode isključenje vode novosadsko porodilište sahrana horoskopski znaci gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević elektrovojvodina klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija Isključenje struje RHMZ bebe jkp lisje Elektrodistribucija Novi Sad horoskop Republički hidrometeorološki zavod novorođenčad raspored sahrana i ispraćaja bez struje