Napreduju radovi u Osnovnoj školi "Miroslav Antić" u Futogu

Napreduju radovi u Osnovnoj školi "Miroslav Antić" u Futogu

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, obišao je Osnovnu školu „Miroslav Antić“ u Futogu gde JKP „Put“ vrši završne radove na asfaltiranju sportskog terena i staza u okviru škole. Izvode se radovi na uređenju dela dvorišta - pešačkih staza i ulaznog platoa, kao što je postavljanje ivičnjaka, asfaltiranje, postavljanje ploča, kao i popravka i asfaltiranje sportskih terena.

- U jeku smo građevinske sezone u oblasti putne privrede i infrastrukture u Novom Sadu. Danas obilazimo radove u OŠ "Miroslav Antić" u Futogu, upravo pred početak naredne školske godine. JKP "Put" po nalogu JP "Zavod za izgradnju grada" vrši radove na infrastrukturi u dvorištu ove škole, pre svega na stazama i sportskim terenima. Mislim da će učenici koji pohađaju ovu školu biti obradovani početkom ove školske godine kad vide novi sportski teren i sređeno dvorište. Nastavićemo intenzivno da radimo i ulažemo u osnovne i srednje škole na teritoriji Grada Novog Sada, kako u gradskim, tako i u njegovim prigradskim delovima. JKP "Put" radi makimalnim kapacitetom i ulazi u epicentar radova ove sezone, a Grad Novi Sad je u potpunosti stao iza planova za unapređenje putne infrastrukture i Odlukom o rebalansu u julu ove godine, izdvojio dodatnih 400 miliona dinara za njeno održavanje. To je jasan pokazatelj sprovođenja jedne odgovorne politike i pravilnog pristupa u rešavanju ove vrste problema, koji pogađa veliki broj ljudi, a tiče se putne privrede i saniranja infrastrukturnih nedostataka - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Direktor Osnovne škole "Miroslav Antić" Kristijan Horvat izrazio je veliku zahvalnost Gradu Novom Sadu koji kontinuirano ulaže u tu školu, tako da je nakon sanacije i obnove krova škole, za šta je Grad izdvojio oko 17 miliona dinara, sada na red došlo i veliko uređenje dvorišta.


- Time utičemo i na bezbednost dece, koja će se od ove školske godine igrati na jednom uređenom i kvalitetnom igralištu i terenima, a kada je sve sigurno i bezbedno, potom dolazi i velika radost - rekao je direktor Kristijan Horvat i istakao da školu čeka i realizacija projekta energetske efikasnosti, čime će ta škola kao direktni korisnik budžeta Grada, smanjiti troškove održavanja u budućnosti.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • futožan

  pre 1117 dana i 5 sati

  slikanje sa bageristom - kakva zicerčina.

  Oceni komentar:
  0
  0
raspored sahrana novi sad policija opens 2019 gradsko groblje novosadsko porodilište štrand Spens havarija na vodovodu novorođenčad sahrane betanija bebe raspored sahrana i ispraćaja JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode sahrane novi sad jkp lisje isključenja struje servisne informacije novi sad horoskop Elektrodistribucija Novi Sad elektrovojvodina servisne informacije grad novi sad bez vode radosne vesti lisje almaško groblje opens distrikt bez struje