Naredni protest "Jedan od pet miliona" u subotu,  8. juna u Novom Sadu

Naredni protest "Jedan od pet miliona" u subotu, 8. juna u Novom Sadu

Kako javljaju organizatori preko svoje Facebook stranice, naredni protestni skup "1 od 5 miliona" u Novom Sadu biće održan u subotu, 8. juna pošto se tog dana navršava tačno šest meseci od početka građanskih protesta u Srbiji.

Protest koji je trebalo da se održi u petak 31. maja u uobičajenom terminu odložen je iz organizacionih razloga, a građani će tokom naredne nedelje biti obavešteni o programu i učesnicima sedamnaestog protestnog skupa u Novom Sadu koji će ujedno označiti i nastavak borbe za ispunjenje zahteva koji su već istaknuti na prethodnim protestima.

Planirano je da se 8. juna protestni skupovi održe širom zemlje sa jedinstvenim zahtevima koji se odnose na stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore na kojim će biti smenjen režim Aleksandra Vučića.

Organizatori napominju da su nastavak protesta do ispunjenja zahteva i smene režima obaveza prema hiljadama građana Novog Sada koji su od 18. januara izlazili na ulice svog grada i stotinama hiljada ljudi koji su od 8. decembra prošle godine demonstrirali u više od 100 gradova Srbije.

 

Oceni vest:
5
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan