Narodna kuhinja Eparhije bačke otvorena na Klisi

Narodna kuhinja Eparhije bačke otvorena na Klisi

Činom osvećenja prostorija, danas je počela sa radom Narodna kuhinja pod okriljem Eparhije bačke i Dobrotvorne ustanove Eparhije.

Osvećenju prostorija Narodne kuhinje, koja se nalazi pored hrama Vaznesenja Gospodnjeg, prisustvovala je predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović, koja se zahvalila Eparhiji bačkoj, episkopu bačkom dr Irineju Buloviću i svima koji su dali doprinos u realizaciji ovog projekta.

Činom osvećenja prostorija Narodne kuhinje pod okriljem Eparhije bačke, Novi Sad je dobio još jedno mesto koje će služiti svima onima kojima su pomoć i podrška potrebni. Zahvaljujući njegovom visokopreosveštenstvu episkopu bačkom dr Irineju Buloviću, kao i Dobrotvornoj ustanovi Eparhije bačke, naš grad danas ima čime da se ponosi – poručila je predsednica gradskog parlamenta MSc Jelena Marinković Radomirović.

Ona se osvrnula na nedavno uručenje najviših gradskih priznanja, podsetivši na poruku upravo episkopa bačkog dr Irinej Bulović da "ostaje obaveza da se trudimo da budemo u službi našeg naroda".

– Ne postoji lepše i uzvišenije poruke od one koja se obistini i pretoči u delu. Današnje otvaranje Narodne kuhinje je delo vredno poštovanja i iskrenog divljenja – zaključila je predsednica novosadske Skupštine MSc Marinković Radomirović.

Upravnik dobrotvorne ustanove Eparhije bačke jerej Lazar Majstorović poručio je da je ovo značajan trenutak za Eparhiju bačku.

Danas se vrši osvećenje prostorija Narodne kuhinje, značajnog projekta pod okriljem Eparhije bačke. Zahvaljujem se Bogu, njegovom preosveštenstvu episkopu bačkom dr Irineju Buloviću, koji je blagoslovio realizaciju ovog projekta. Iskreno se nadam da će biti od koristi onima kojima je namenjen. Zahvaljujem se i Pokrajini i Gradu Novom Sadu na podršci i to je svedočanstvo da saradnja crkve i države može da reši mnogobrojne probleme sa kojima se čovek suočava u svakodnevnom životu – kazao je jerej Lazar Majstorović, najavivši da će u početku 50 ljudi dnevno moći da dobije obrok jednom dnevno.

Činom osvećenja, pored predsednice Skupštine grada i sveštenstva, prisustvovale su i pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević, kao i članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Branka Bežanov, navodi se u saopštenju iz Skupštine grada.

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan