NAŠ IZBOR: Čarde na Dunavu pokraj Novog Sada

NAŠ IZBOR: Čarde na Dunavu pokraj Novog Sada

Ukoliko ste na godišnjem odmoru, a dosadio vam je Štrand ili lokali u Novom Sadu, uvek imate mogućnost da obiđete odlična mesta u okolini Novog Sada, koja se nalaze uz Dunav. U restoranima i čardama, uvek možete pojesti odličnu riblju čorbu i specijalitete od ribe, kao i roštiljsko meso, a uz to odmorićete se od gradske vreve.

 

Čarda Kod Braše

Ukoliko idealan vikend želite da provedete van grada možete “skoknuti” do Begeča u čardu “Kod Braše”.  Ova čarda smeštena je dva kilometra od sela Begeč, a tamo ćete dobiti nezaboravno uživanje uz najbolju kuvanu i pečenu ribu. Najprivlačnija je tokom leta i  rane jeseni, kada gosti mogu da uživaju na jednoj od dve terase. “Kod Braše“ se jedu riblji specijaliteti kakvih je malo u okolini.  Riblja čorba je posebna priča, baš je onakva kako treba - crvene boje, sa ukusom ribe i paradajza i bez instant dodataka. Ovde možete da pojedete i kvalitetnu pečenu ribu od smuđa, preko šarana, do soma...  Za decu postoji dečije igralište.

Petar Lapu Braša, osnivač čarde,  priča je za sebe, jer skoro je  sedam decenija na Dunavu, a od toga 3 na svojoj čardi.

 

 

Čarda “Šaran” Petrovaradin

Reč je o jednoj od najstarijih čardi u okolini. Do nje ćete najlakše dođi ukoliko pređete preko montažno-demontažnog mosta prema Petrovaradinu, zatim skrenete levo putem koji ide od preduzeća “Pobeda” zatim kroz šumicu i naselje Dunavac. Ubrzo ćete ugledati  tablu na kojoj piše 100 metara levo i već tu stiže se do čarde. Ova Čarda se nalazi u sklopu udruženja sportskih ribolovaca “Šaran”.

Ova čarda nije ušminkana previše, ali je pravo mesto ukoliko želite da pojedete kvalitetnu ribu u opuštenoj atmosferi prepunoj zelenila sa pogledom na Dunav.

 

 

“Naša  Čarda” Sremski Karlovci

“Naša Čarda” nalazi se u prelepom mestu u Sremskim Karlovcima i smeštena je uz samu obalu, odmah do hotela Dunav.  Ova čarda je zaista idealno mesto za uživanje sa prijateljima i porodicom. Debela hladovima, odlična riblja čorba i specijaliteti od ribe, je nešto što ovo mesto krasi. “Naša Čarda” zaista predstavlja mesto okupljanja svih ljubitelja dobrog zalogaja, a u njihovoj oazi hedonizma možete uživati u najlepšim specijalitetima, spremljenim po vašoj meri.

 

 

Splav – Čarda “Dunavac “ Futog

Čarda u Futogu se nalazi na 1272 kilometru Dunava odnosno na mestu poznatijem kao Čerevićka skela. Ako ste krenuli iz pravca Novog Sada ideate putem prema Bačkoj Palanci. Proći ćete kroz Veternik i ući u Futog. Idete skroz do kraja Futoga i odmah iza table na kojoj piše da izlazite iz Futoga skrenite levo i stižete do prave male oaze.

Ovde možete pojesti odličan riblji paprikaš koji se sprema po specijalnom receptu ove čarde. Sem toga na jelovniku imaju skoro sve vrste slatkovodne sveže i sušene ribe. Da ugođaj bude potpun, tu su i neizostavni tamburaši. A kada se umorite od dobre hrane i muzike tu su i lepo opremljeni bungalovi  na samoj obali Dunava.

 

 

 

Čarda Sremac

Riblji restoran se nalazi uz samu obalu Dunava na izlazu iz Sremske Kamenice. Počeo je sa radom 2006. godine a postao je poznat po svojoj ribljoj čorbi koju domaćini spremaju po alaskom receptu. Osim riblje čorbe ovde možete pojesti razne druge specijalitete od ribe. Odličan je izbor za porodične ručkove i posete, ali i beg od gradske vreve. 

 

 

Ljiljana Natošević Milovanović

Oceni vest:
18
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milos

  pre 2070 dana i 12 sati

  Vec sam ogladneo..

  Oceni komentar:
  0
  6
 • Ronac

  pre 1766 dana i 1 sat

  Na Dunavcu kod Futoga zadnji put kad sam jeo riblji paprikaš bio je katastrofalan, sam dodatak za riblju čorbu je dominirao ukusom i mirisom. Veliki plus je što je porcija bila ogromna, jedna porcija a dve osobe se dobro najele, tako da kome je bitniji kvantitet neće se pokajati.

  Oceni komentar:
  1
  2